L’impacte final de la 24a fira del vehicle Ebreokasió de Tortosa supera els 870.000 euros de volum de negoci

  Les vendes tancades durant les setmanes posteriors a la fira fan pujar els vehicles venuts fins a 54, amb un preu mitjà 2.000 euros superior al de fa un any

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Imatge de l'Ebreokasió 2019. CEDIDA

  Fira Tortosa ha tancat el seguiment estadístic de les vendes dels cotxes presents a la 24a fira Ebreokasió, que va tindre lloc del 18 al 20 d’octubre al pavelló firal. Amb les dades definitives els cotxes venuts fins mitjan novembre, el nombre de vehicles ascendeix a 54. D’aquests, 48 van ser venuts ja durant els dies de la mateixa fira, mentre que els 6 restants van tancar l’operació durant les setmanes posteriors. Això suposa dos vehicles venuts més respecte l’anterior edició.

  La dada més significativa però es troba en el volum de negoci, que experimenta un major creixement: se situa en 877.740 euros, això suposa 145.000 euros més que al 2018. Aquest increment ve motivat principalment perquè els més de 200 cotxes exposats han tingut un preu mitjà més elevat, ja que cada vegada corresponen més a cotxes amb menys antiguitat, quilòmetre zero i gerència. Aquesta tendència amb els cotxes exposats fa que el preu mitjà dels cotxes venut vaja incrementant-se cada any, i que en aquesta edició se situe entorn als 16.250 euros, dos mil euros més que fa un any i el doble de l’edició del 2009, en plena crisi econòmica.

  El contacte amb els concessionaris i marques presents a Ebreokasió també permet constatar que, com a conseqüència de la fira, s’han generat operacions de venda d’altres vehicles que no havien estat exposats al pavelló firal. Malgrat això, aquestes vendes no es tenen en compte en el còmput global, per la qual cosa el volum de negoci podria ser sensiblement superior.

  El regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Fires, Sisco Pepió, ha manifestat la seua satisfacció pels bons resultats obtinguts i ha agraït la confiança dels expositors que han sigut presents a Ebreokasió un any més. Pepió apunta que la regidoria seguirà treballant per continuar potenciant aquesta fira, així com la resta de les que tenen lloc al calendari anual.