L’ICS Camp de Tarragona i GiPSS inauguren les “Tertúlies saludables” al cafè La Cantonada

  Xavier Allué i Josep Maria Comelles van fer un tom pel món de la sanitat a Tarragona durant la segona meitat del segle XX

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Ahir dimecres 18 d’abril l’Institut Català de la Salut (ICS) del Camp de Tarragona i Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GiPSS) van estrenar un nou canal de comunicació amb la ciutat de Tarragona. Amb el lema “Tertúlies saludables”, un dimecres de cada mes, tindran lloc al cafè La Cantonada de Tarragona tertúlies, debats, entrevistes, etc., que pretenen apropar a la ciutadania temes d’actualitat i d’interès relacionats amb el món de la sanitat i de la salut.

  Aquest nou espai de comunicació va engegar amb la presentació del llibre publicat pel pediatre i doctor en Antropologia, Xavier Allué, “50 anys, Hospital Joan XXIII (1967-2017)”. El Dr. Allué va estar acompanyat pel catedràtic d’Antropologia de la URV, Josep M. Comelles. Xavier Allué i Josep Maria Comelles van fer un tom pel món de la sanitat a Tarragona, durant la segona meitat del segle XX, de forma molt didàctica i molt propera als assistents. El nou format de comunicació va crear un ambient molt relaxat i va crear un debat i una comunicació amb els oients molt ric.

  Xavier Allué és metge jubilat i doctor en Antropologia que continua vinculat a la docència en vàries universitats. Ha escrit tres llibres, articles científics i uns 2.000 articles en premsa escrita i digital. A més, té tres blogs sobre Pediatria social, Arqueologia i un personal. Va començar a treballar a l’Hospital Joan XXIII l’any 1984 com a cap de Servei de Pediatria fins a la seva jubilació.

  Josep M. Comelles és catedràtic d’Antropologia, doctor en medicina i màster en filosofia i lletres. Fundador del Màster d’Antropologia Mèdica i Salut Internacional de la URV i ex director del Medical Anthropology research Center de la URV. Especialitzat en polítiques públiques de salut i professions sanitàries i en història de la ciència, ha escrit una desena de llibres.