L’ICO Girona compra dinou llits i disset sofàs-llit per millorar la condició dels pacients amb càncer

  Els diners es van recollir a l'última cursa solidària Oncotrail, els quals han servit per finançar la investigació i millorar el confort pels pacients amb càncer i els seus familiars

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’Institut Català d’Oncologia (ICO) Girona ha pogut comprar dinous llits automàtics i articulats i disset sofàs-llit gràcies als 83.890 euros recollits a la darrera cursa solidària Oncotrail. L’ICO i la Fundació Oncolliga de Girona, organitzadora de la competició, han fet aquest dimarts l’acte simbòlic de donació del nou material. Els nous llits faran més còmode l’estada als pacients que estan ingressats però també als seus acompanyants. L’Oncotrail és una cursa solidària per equips que se celebra des de l’any 2013 amb un recorregut de 100 quilometres. Des d’aleshores, han recaptat més de 161.000 euros que sempre han destinat a finançar projectes per millorar la situació dels malalts de càncer i les seves famílies.
  El director assistencial de l’ICO Girona, David Gallardo, ha ressaltat que la feina de la Fundació Oncolliga ajuda a millorar l’assistència als pacients. “L’Oncotrail fa visible la multitud de gent que es mou per ajudar els malalts, i això no té preu”, ha destacat.

  Per la seva banda, la presidenta de la Fundació, Lluïsa Ferrer , ha volgut agrair el suport dels voluntaris que col·laboren en l’organització i també ha recordat que el paper d’Oncolliga és el de suport i acompanyament als malalts oncològics tant durant el tractament com a casa.

  L’Oncotrail està organitzada per la Fundació Oncolliga Girona, amb la col·laboració del Club Atlètic i l’Agrupació Excursionista de Palafrugell. Aquesta cursa té com a objectiu recaptar fons per millorar la qualitat de vida dels pacients de càncer.

  Gràcies a la cursa, que es fa des del 2013, l’ICO ha anat renovant part dels seus equipaments per fer més confortable l’estada als pacients i acompanyants. Durant aquests quatre anys han renovat butaques, mampares de separació entre pacients i llits i també han adquirit nou material per facilitar l’assistència.

  A més, part dels diners recollits els anys 2014 i 2015 s’han destinat també a investigació, per mitjà de la Beca Oncotrail-Fundació Oncolliga Girona. La beca, dotada amb 25.000 euros, s’ha destinat a finançar un projecte de recerca sobre el tractament de la leucèmia aguda presentat pel grup d’Hematologia de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi).

  Per a la propera edició de Oncotrail ja hi ha tancades inscripcions amb 164 equips. L’objectiu es acabar arribant als 175.