L’Hospital Sant Joan incorpora una APP per gestionar el trasllat de pacients a radiologia

  Ha estat creada per informàtics del departament d’Organització i Sistemes de GINSA

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus disposa des de fa unes setmanes de PORTA’M, una
  aplicació mòbil perquè els portalliteres del centre puguin gestionar el trasllat dels pacients a l’àrea de radiologia per fer-se una prova diagnòstica. A través d’aquesta aplicació instal·lada en un telèfon mòbil, els portalliteres tenen accés a la relació de pacients que han d’anar a radiologia i poden gestionar el seu trasllat d’anada i tornada. Paral·lelament, des del Servei de Radiodiagnòstic es pot saber, en tot moment, on és el pacient i establir prioritats de trasllat.
  És a dir, es pot fer el seguiment de tot el procés: la petició de la prova, el trasllat del pacient, la realització de la prova de diagnòstic per la imatge i el retorn al seu lloc d’origen ja sigui hospitalització, urgències o Hospital de Dia.

  La nova APP, creada per informàtics del departament d’Organització i Sistemes de GINSA fa servir la tecnologia Ionic, compatible amb iOS i Android i tot i que en aquest moment s’utilitza únicament per a l’àrea de radiologia, en un futur el seu ús es pot estendre a d’altres departaments tant assistencials com no assistencial i també a d’altres centres del Grup Salut.
  PORTA’M també és podrà vincular amb el projecte de centralització de tota la imatge radiològica dels hospitals de Catalunya, endegat pel CatSalut i que actualment està en fase de
  desenvolupament. L’Hospital Sant Joan ha estat un dels primers centres externs a l’ICS que ja s’han afegit a aquest projecte.