L’Hospital del Pallars implementa la interrupció voluntària de l’embaràs per la via farmacològica

  L'equipament sanitari comarcal també incorpora el control de les gestants d'alt risc en la seva cartera de serveis

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  El Departament de Salut ha autoritzat el procediment d’interrupció voluntària de l’embaràs (IVE) per la via farmacològica a l’Hospital Comarcal del Pallars.
  D’aquesta manera, es converteix en el primer centre de la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran on es pot dur a terme. L’equipament comença a administrar el tractament aquest mes de març per mitjà de l’aliança amb el servei de ginecologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, que en serà el responsable.
  A banda de l’avortament farmacològic, la cartera de serveis de ginecologia de l’hospital s’amplia també amb el control de les gestacions d’alt risc. A més, en un futur es preveu poder fer les ecografies morfològiques de les vint setmanes, que actualment es realitzen a Lleida.
  Mentre, tant l’Hospital de Cerdanya com l’Espitau Val d’Aran han iniciat els tràmits administratius per poder implementar l’IVE farmacològic als seus centres, fet que podria ser una realitat en els pròxims mesos.
  D’altra banda, continua obert el procés d’autorització per part de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària (DGORS) a dos clíniques privades de la ciutat de Lleida per tal que aquestes puguin dur a terme la interrupció voluntària de l’embaràs per via quirúrgica.