L’esquerra independentista de Lleida presenta els actes de l’11 de setembre

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  A diferència de l’any anterior, on ens trobàvem en prèvia preparació del referèndum i amb una forta activació social, enguany afrontem la Diada marcada per la repressió i una certa desorientació del moviment independentista. Continua l’impuls de polítiques de recentralització de l’Estat i d’infrafinançament autonòmic, i amb un govern que relega l’1 d’octubre a mesures simbòliques mentre impulsa polítiques autonomistes i recupera el miratge que la negociació amb l’Estat és possible per aconseguir un referèndum pactat.

  Com a objectius bàsics a assolir, des de la CUP i les organitzacions que formen l’esquerra independentista, es proposa superar el processisme en que viu immers el poble català, superant l’estat espanyol per fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre. Un Estat que, tot i havent guanyat el referèndum, continua impedint el dret a la lliure determinació mitjançant la repressió. Una repressió que només es pot aturar amb un trencament absolut amb la legalitat espanyola.

  La ciutadania al carrer, amb mobilitzacions que igualin o superin les anteriors de l’1, 3 d’octubre i 8 de novembre, són la única garantia d’aturar la repressió, alliberar els presos polítics i és el motor que ha d’empènyer el govern a exercir la independència en base a la desobediència política, al poder judicial i al TC (que ha suspès fins a 16 lleis del Parlament).

  Per tant, l’11 de setembre és el tret de sortida d’una tardor intensa, amb l’aniversari de l’1 d’octubre, els judicis contra el procés independentista, on hi és encausada Mireia Boya, qui era la Diputada per la CUP a la demarcació de Lleida. En la mirada posada en les properes municipals de la primavera que han de dur el gir a la ciutat de Lleida, i dins un context on s’anuncia una nova recessió econòmica que ha d’afectar més durament sobre les classes populars.

  Els actes de l’11 de setembre de l’esquerra independentista a Lleida tenen 23 anys d’història, i com cada any s’iniciarà a les 10:30h amb l’ofrena floral i parlament al Roser, espai de memòria i símbol de resistència dels lleidatans i lleidatanes el 1707. Seguirà amb la manifestació a plaça Paeria a les 12:00 sota el lema “Organitzem la resistència. De baix a dalt desobeïm per canviar-ho tot”. I clourà amb l’acte polític a Blondel a les 13:00h amb intervencions de les organitzacions de l’esquerra independentista i moviments socials, amb clara referència a l’1 d’octubre, la desobediència, la solidaritat i l’apoderament popular. Animem a la ciutadania a participar-hi.

  Abans de la Diada, el dia 5 de setembre, l’organització Endavant organitza la xerrada “Canvi de cicle polític?” a la Sala Jaume Magre, i el dia 9 el col·lectiu “Ponent Respon” organitza una jornada amb actes en suport a l’Anna Gabriel, exiliada a Suïssa.