L’escriptora Maria Solar inaugura el cicle de trobades amb les autores finalistes del premi Menjallibres 2018

  Comença al Teatre Principal el cicle de trobades amb les autores, amb la visita de l’autora de 'L'expedició del doctor Balmis'

  María Solar, escriptora i periodista gallega, s’ha trobat aquest dimecres amb més de 300 alumnes i lectors de 1r i 2n d’ESO dels centres públics i concertats de Vilanova i la Geltrú que participen, voluntàriament, en el Premi Menjallibres.

  ‘L’expedició del doctor Balmis’, recentment guardonat com a ‘Millor llibre juvenil de 2017′ en gallec per la revista Fervenzas literarias, és el títol amb el que María Solar opta al premi.
  Es tracta d’un llibre basat en un fet real. Relata el descobriment de la vacuna de la verola al segle XIX i l’experiència que vint joves, amb la companyia del doctor Balmis, varen viure per fer-ho possible.

  Aquest és un dels tres títols seleccionats com a finalista del Premi Menjallibres. La relació es completa amb ‘Selfies al cementiri’, de Maria Carme Roca, i ‘Wolfgang (Extraordinari)’, de Laia Aguilar, que visitaran Vilanova i la Geltrú els mesos de febrer i març respectivament. A l’abril es faran les votacions, i al maig el lliurament del Premi, que tindrà lloc a l’Auditori Eduard Toldrà.

  Èxit rotund de participació
  La iniciativa ha estat molt ben rebuda per part dels centres educatius i del seu alumnat, complint totes les expectatives, ja que no només hi participen tots els centres d’educació secundària de Vilanova i la Geltrú, sinó que també s’han omplert totes les places que s’oferien.

  Amb aquestes trobades amb les autores s’ofereix als alumnes la possibilitat d’interactuar amb elles de manera directa. Fer-los arribar els seus dubtes, les seves inquietuds i curiositats, i poder gaudir d’un complement ideal a les lectures que realitzen.

  El Premi Menjallibres és una iniciativa del Servei d’Educació de l’IMET i la Regidoria de Cultura (mitjançant la Xarxa Municipal de Biblioteques) amb la voluntat de fomentar la lectura i els hàbits lectors d’aquest alumnat. Al llarg del curs escolar, l’alumnat llegirà els tres llibres finalistes, assistirà a les trobades amb les escriptores, valorarà cadascuna de les lectures i, finalment, votarà el llibre que més li ha agradat.