L'escola de música L'Intèrpret de Lleida imparteix més de 700 classes

    Un professor de L'Intèrpret impartint una classe de violí a una alumna a través de videoconferència, el 23 de març del 2020. ACN

    L’escola de formació musical L’Intèrpret de Lleida ha dut a terme més de 700 classes en una setmana, des que es va decretar el confinament pel coronavirus. L’Intèrpret ha habilitat un sistema de treball telemàtic que li ha permès mantenir les classes, tant d’instrument com de llenguatge musical. Les videoconferències, tant individuals com grupals, que han posat en contacte directe professorat i alumnat, i un portal amb materials didàctics han possibilitat que l’alumnat pugui seguir el seu curs amb una certa normalitat. Aquesta activitat docent ha permès al centre evitar el tancament i mantenir els 37 llocs de treball, esquivant d’aquesta manera un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) al qual s’han vist abocades moltes empreses.
    Des de l’escola de música destaquen que “la comprensió i la bona resposta de les famílies, que han col·laborat en tot moment amb el nou sistema, també ha estat clau per a l’èxit del manteniment del curs”. Segons ha explicat el director de L’Intèrpret, Alfons Pérez, gairebé un 95% dels alumnes estan seguint les classes i els cursos gràcies a l’aula virtual i a les videoconferències que l’escola va posar en marxa coincidint 24 hores després que es decretés el confinament domiciliari.

    Durant les pròximes setmanes, i fins que continuï el confinament sanitari, el centre ja ha previst un seguit de mesures per millorar les eines i els sistemes de teletreball per garantir la normalitat del curs als estudiants i millorar-ne la qualitat.

    A banda, de la tasca didàctica, L’Intèrpret s’ha sumat ha diferents iniciatives solidàries, com ara ‘música als balcons’ i ‘Culturacció’ i també n’ha dut a terme de pròpies, com ara concerts dels seus estudiants i professors a través de les xarxes socials.