L’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa cataloga el fons del pintor Robert Anglada

    La Unitat de Conservació i Restauració de l’Escola d’Art de la Diputació de Tarragona a Tortosa ha inventariat i catalogat el fons artístic Robert Anglada, propietat de l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan. El fons compta amb 8.491 peces, entre obres artístiques i objectes personals, que el pintor va deixar en propietat al consistori. Anglada va viure els últims anys de la seva vida A Horta de Sant Joan on va morir el 2015. L’Escola d’Art lliurarà aquest divendres a la corporació municipal el llibre de registre i la catalogació del fons i s’explicaran les primeres actuacions de conservació preventiva que s’han fet a petició de l’Ajuntament, per garantir una correcta preservació del fons.
    Ara la Unitat de Conservació i Restauració de l’Escola d’Art ja està treballant en el Pla de Conservació Preventiva del Fons Artístic de Robert Anglada, que consisteix en analitzar el context, els riscos, i el disseny de mètodes de seguiment i control de l’obra.

    El Fons Artístic Robert Anglada està format 6.574 obres artístiques i 1.817 objectes personals. Totes les peces han estat analitzades individualment, i a cadascuna d’elles se’ls ha assignat un codi alfanumèric per a facilitar la identificació, el control i la difusió de l’obra. S’han tractat més de 300 obres que estaven en mal estat, bàsicament humides i afectades per microorganismes. El treball de registre i intervencions urgents al Fons Artístic Robert Anglada s’ha fet durant 16 mesos, i hi han participat en total 8 tècniques en conservació i restauració de béns culturals.

    Robert Anglada va néixer a Barcelona l’any 1944. Amb 17 anys va guanyar el premi ‘Pintura Jove’ i dos anys més tard va anar a estudiar a París. Va exposar a la capital francesa, a Londres, a Lió i a diverses ciutats alemanyes com Bremen, Worpswede, Stade, Seedorf o Zifen. Des de l’any 2009 fins a la seva mort, Anglada va viure a Horta de Sant Joan, i els seus paisatges han acabat esdevenint el rerefons de les seves obres.