Les zones comercials de Lleida es veuran reforçades per Mossos i Urbana durant la campanya de Nadal

La Paeria presenta la campanya de Nadal de seguretat viària i ciutadana amb l’objectiu de preveure robatoris i d’optimitzar la mobilitat a la ciutat durant el període de compres nadalenques

La Paeria ha presentat la campanya de Nadal en matèria de seguretat viària i ciutadana activa des del 5 de desembre fins al 6 de gener. Enguany, les zones comercials de Lleida comptaran amb més patrulles de Mossos i Guàrdia Urbana per tal d’intensificar la vigilància durant aquestes festes. Aquest increment respon a l’augment del nombre de delictes, com ara furts i robatoris, que s’hi perpetren durant el períodes de compres nadalenques.

Altrament, en l’àmbit de la mobilitat, els desplaçaments i nombre de persones que transiten per la ciutat també creix per Nadal, raó per la qual des de l’Ajuntament de Lleida promocionen el transport públic i reforcen les línies de bus L1-Interior i L20-Ronda. En aquest sentit, expliquen que la capital del Segrià compta amb unes 9.000 places d’aparcament en diverses modalitats (entre pàrquings privats, zona blava i places gratuïtes) i calculen que aquestes poden assolir uns 42.000 estacionament al dia, un càlcul que des de la Paeria aporten en basant-se en la rotació habitual de vehicles.

Fins a 12 agents de la Guàrdia Urbana reforçaran la vigilància, repartits entre el matí i la tarda, patrullant principalment per l’Eix Comercial i la Zona Alta, així com a tota la zona propera a ambdós nuclis comercials. Els agents municipals es coordinaran amb els Mossos d’Esquadra, els quals també incrementaran els efectius en aquestes dates, per tal d’incrementar i optimitzar la vigilància arreu de la ciutat.

La presentació de la Campanya ha estat presidida per l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i ha comptat amb les intervencions dels tinents d’alcalde Sara Mestres i Rafel Peris, de la directora dels Serveis Territorials d’Interior a Lleida, Montserrat Messeguer, i de representants de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra. Aquesta campanya compta amb el suport i la col·laboració de la Federació de Comerç i PIMEC Comerç, entre d’altres agrupacions comercials de la ciutat de Lleida.