Les votacions de veïns als pressupostos participatius ja superen les de l’any passat

  Per ara han participat uns 2.400 ciutadans i es pot seguir votant fins dijous, tant a través de la xarxa com en els punts de votació presencials habilitats als barris

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha participat avui en la segona edició dels Pressupostos Participatius, en l’urna presencial habilitada avui a l’Auditori Municipal Enric Granados i ha animat als ciutadans de Lleida que encara no ho hagin fet a decidir amb el seu vot inversions al seu barri i al conjunt de la ciutat. A hores d’ara ja s’han registrat uns 2.400 vots, aproximadament, de manera que ja s’han superat els de l’any passat, quan van participar 2.133 ciutadans de Lleida.

  “L’any 2017 va ser la primera experiència, tots els projectes s’han endegat i la majoria s’han acabat. Aquest any 2018, amb més temps, tindrem marge perquè durant l’any es puguin fer aquells projectes que els veïns i veïnes hagin votat en aquest procés participatiu, que ja, a hores d’ara, porta molta més participació que en el primer any. S’està demostrant que decidir les inversions en els barris és un procés participatiu que els ciutadans valoren molt positivament”, ha destacat avui el paer en cap, que ha estat acompanyat pel tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez.

  Les votacions, obertes a tots els veïns de Lleida majors de 16 anys des del passat dia 1, romandran en marxa fins aquest dijous, 21 de juny. El vot es pot fer en qualsevol moment a través del web www.LaLleidaQueTuVols.org, on també es poden consultar els projectes proposats, i també presencialment en diversos punts habilitats. Avui es podia fer a l’Auditori i als centres cívics de la Mariola i de l’Ereta. Demà podrà fer-se als centres cívics de Bordeta, Cappont i Magraners i el mateix dijous dia 21 es tancarà el cicle de votacions amb el vot presencial als centres socials de Balàfia, Pardinyes i Secà de Sant Pere. L’escrutini es farà en un acte públic divendres.

  Més propostes que en la primera edició

  Enguany s’han presentat 161 projectes als 2ns Pressupostos Participatius, dels quals es poden votar 128 (24 més que l’any 2017), un cop passat el procés de validació a càrrec dels tècnics municipals.

  Per fer aquesta tria s’ha tingut en compte que les propostes siguin viables, s’adeqüin a les competències de la Paeria i entren dins dels criteris pressupostaris fixats, que distingeixen entre projectes de barri (amb un cost màxim de 50.000 euros) i projectes de ciutat (entre 50.000 i 200.000 euros).

  En total, es poden votar 83 propostes de menys de 50.000 euros i 43 propostes del rang pressupostari de 50.000 a 200.000 euros. Cada veí pot triar un màxim de 4 projectes, tres de barri i un de ciutat.