Les platges de VNG estrenen nou servei de socorrisme i millores en els accessos i serveis

La façana marítima, amb nous espais naturalitzats i un nou model de mobilitat, convida a gaudir de les platges en bicicleta o transport públic i sense cotxes a la platja del Far

La temporada de platges s’està instaurant a la capital del Garraf amb la posada en funcionament dels principals serveis. El darrer cap de setmana del mes de maig va marcar l’inici del servei de socorrisme a les platges de Ribes Roges i del Far mentre que a la resta de platges s’iniciarà aquest servei a partir de l’1 de juny.

Enguany s’ha fet efectiva una nova licitació del servei de socorrisme que es traduirà en una ampliació horària i temporal en la prestació d’aquest servei al litoral vilanoví. Durant el mes de maig s’ha ampliat la prestació del servei a la plata del Far, juntament amb la platja de Ribes Roges, i s’ha ampliat l’horari del servei del 23 de juny al 31 d’agost que serà de les 10 a les 19 h i els caps de setmana i festius de 10 a 20 h. La resta de temporada de bany l’horari és de 10 a 18 h. Així mateix també s’ha ampliat el servei quant al nombre de socorristes amb 3 nous socorristes que prestaran servei duran tota la temporada. Respecte a l’equipament, el servei es dota d’una moto aquàtica i d’una embarcació; 5 cadires amfíbies, a cadascuna de les platges; 3  caiacs i un desfibril·lador per platja i un per a vehicle.

Infraestructures d’accessos i Xiringuitos

Enguany s’ha projectat fer accessibles tots els accessos als serveis que hi ha a les platges mitjançant passarel·les de formigó que arribaran als xiringuitos. Des d’aquests i fins a la sorra humida s’habilitaran passarel·les de fusta, excepte la que arriba a la Pasífae que serà totalment de formigó. Així mateix també s’estan millorant la resta d’accessos fins a la sorra humida mitjançant passarel·les de fusta.

Quant als xiringuitos, s’està enllestint la seva posada en marxa després del procés de licitació que ha s’ha traduït en la renovació de totes les concessions amb nous projectes de serveis, productes i activitats esportives i d’oci per a les platges de VNG.

Nova mobilitat a la façana marítima

La naturalització de la platja del Far que ha esta objecte d’una intervenció paisatgística i mediambiental a càrrec del Ministeri de Medi Ambient ha comportat un canvi dràstic en la mobilitat de la façana marítima. L’Ajuntament de VNG ha habilitat un aparcament gratuït a la ronda Europa connectat mitjançant autobusos amb la platja del Far i també amb el passeig. Així mateix, amb la voluntat que la ciutadania de VNG accedeixi al passeig i a les platges a peu o en bicicleta s’ha completat el carril bici del barri de Mar i s’habilitarà un aparcament vigilat i gratuït per a bicicletes al parc de Ribes Roges.

D’altra banda, durant els caps de setmana i festius hi ha una persona fent tasques de vigilància i informació a l’aparcament de la ronda d’Europa i també a la platja del Far i a la platja de Ribes Roges, per informar dels canvis en la mobilitat que s’han implantat a partir d’aquest estiu.