Les motocicletes representen el 30% de la mobilitat a Barcelona

  El sector demana més “acció” a l'administració per millorar la seguretat vial i els aparcaments durant la presentació de 'Vive la moto'

  El secretari general de l’Associació Nacional d’Empreses de Dues Rodes (ANESDOR), José María Riaño, ha demanat aquest dijous més “acció” per part de l’administració per millorar la vida dels motociclistes a la ciutat de Barcelona. Riaño ha fet aquestes declaracions en el marc de la presentació de la tercera edició de ‘Vive la Moto’, el Saló de la Moto a Barcelona, on ha explicat que les motocicletes representen el 30% de la mobilitat a Barcelona i ajuden a reduir la contaminació. Per aquest motiu ha demanat a les administracions barcelonines un espai d’aparcament “proporcional” al percentatge de motocicletes que hi ha, i un pla estratègic de seguretat vial que es dediqui “específicament” a les motos, degut a que han augmentat considerablement les víctimes.

  La tercera edició de ‘Vive la Moto’ arriba en un bon moment del mercat de les dues rodes pel creixement considerable de la matriculació de motocicletes. A l’any 2018 el sector va créixer un 10,3% a Catalunya. Concretament, Barcelona concentra el 22% del mercat total. El creixement del mercat és degut a dos factors: per una banda, la societat es troba en un temps de transformació de la mobilitat, i la motocicleta presenta molts avantatges; per altra banda, Barcelona és la capital europea d’aquest sector, degut a que cap ciutat té 183 motocicletes per cada mil habitants.

  El secretari general d’ANESDOR, Jose Maria Riaño, ha declarat que el 40% dels transports privats són en motocicleta i que aquesta ajuda a la reducció de les emissions de CO2. Així mateix, Riaño ha assegurat que si els ciutadans deixessin d’utilitzar la motocicleta, les emissions del transport es dispararien un 150% més. A més, ha apuntat que un canvi modal del 10% de cotxe a moto, reduiria un 40% la congestió en hora punta i s’alliberaria un espai equivalent a 41 estadis de futbol.

  ‘Vive la moto’ presenta la seva major edició i comptarà amb la presència de 122 expositors, 400 marques, presentacions de més de 50 novetats, exhibicions de pilots i més de 200 motos per provar. El saló de la moto de Barcelona, que es celebrarà al recinte de Montjuic de Fira de Barcelona del 4 al 7 d’abril, espera rebre uns 35.000 visitants, un 9% més que l’any passat.

  Entre les marques que presentaran les seves novetats destaca Triumph, que donarà a conèixer una primícia a nivell mundial, i Honda amb un esdeveniment de caràcter especial.

  El saló complementa la seva oferta comercial amb un programa d’activitats dissenyat per als apassionats de les motos i per al públic en general. Les proves dels últims models són part essencial de ‘Vive la Moto’ i, juntament amb el Servei Català de Trànsit, oferiran recorreguts guiats amb la presència de professionals per a què els assistents millorin aptituds i hàbits en una situació real de transit. Tanmateix, l’Avinguda Maria Cristina serà escenari d’acrobàcies i d’exhibicions de trial de pilots reconeguts; i la realitat virtual oferirà als visitants experiències reals com si fossin al circuit de Montmeló o si participessin en una cursa del futur.