Les mesures no canvien per Setmana Santa

El secretari general de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, ha explicat que el comitè tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) ha avalat una pròrroga de les restriccions vigents pel coronavirus fins el 9 d’abril.

“Hem iniciat un tímid creixement del nombre de contagis per dia”, ha alertat Ramentol sobre la situació epidemiològica en una conferència de premsa al costat del conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Ramentol ha argumentat que la pròrroga permet passar el període festiu de Setmana Santa i també coincideix amb les mesures que han aprovat el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

El secretari general de Salut ha concretat que, com a departament, tenen dues alertes sobre la taula vinculades a la situació epidemiològica: l’augment de mobilitat que s’ha registrat aquest cap de setmana i el nombre de persones en unitats de vigilància intensiva (UCI).

Sobre l’increment de la mobilitat, no obstant això, ha comentat que “el problema no recau en el desplaçament en si mateix” sinó en què aquest augment vagi acompanyat d’interacció social entre diferents bombolles de convivència.