Les dones surten al carrer per reivindicar el Dia de les Dones Treballadores

  Les protestes s’han allargat uns vint minuts, fins aproximadament les vuit del matí

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  Diversos grups de dones han interromput aquest dimecres al matí alguns dels principals accessos de Barcelona per reivindicar el Dia Internacional de les Dones Treballadores, que se celebra aquest 8 de març. Segons la Guàrdia Urbana, han estat “talls esporàdics”, entre 7.40 h i 8h aproximadament, als accessos a la capital catalana, com a la Gran Via de les Corts Catalanes on han ocupat el tronc central de la via, a l’alçada del carrer de la Química, a la Zona Franca; els accessos de la Diagonal, l’altura de l’UPC; a la Meridiana (Fabra i Puig) i, ja a dins de la ciutat, a la Travessera de Dalt a l’alçada del carrer Torrent de l’Olla. Aquestes protestes, però, no s’han notat pràcticament més enllà de la ciutat de Barcelona ja que les vies d’accés com les Rondes si la Diagonal han registrat les complicacions viàries d’un dia habitual.
  Així per exemple, hi ha hagut retencions de quatre quilòmetres de Bac de Roda cap al Port, a la Ronda Litoral, i 9 quilòmetres més a la Ronda de Dalt, del Nus de la Trinitat cap a Pedralbes, segons el Català de Trànsit.

  L’acció formava part de la convocatòria ‘Paro internacional de Mujeres’ del col·lectiu ‘Vaga de Totes’ i també s’ha estès en alguns punts de fora de Barcelona, com la N-II al Masnou i a Sant Joan, a Sant Cugat del Vallès. Hi ha participat dones, trans i lesbianes, que han volgut cridar l’atenció sobre la violència i la precarització que pateixen.

  En un comunicat, han criticat “la violència sobre els cossos i les vides” perquè és “insostenible”. “Els feminicidis es repeteixen cada setmana sense que ni governs ni mitjans de comunicació els tractin amb la importància que mereixen”, han afegit.