Les Biblioteques Municipals presenten les activitats d’estiu

  Biblioteca Xavier Amorós

  Aquest dimarts 4 de juny, a partir deles 18:00 h, la Biblioteca Central Xavier Amorós acollirà dos esdeveniments importants. Per un costat la cloenda de les activitats d’adults del curs 2018-2019, i per l’altre, la presentació de les activitats d’estiu a les Biblioteques Municipals, un acte que començarà a les 19:00 h i que, amb motiu de la commemoració de l’Any Roseta Mauri, serà un espectacle de dansa, “Ballant ballàvem”, de Laia Santanach.

  Així doncs, la festa començarà amb la cloenda de les activitats d’adults 2018-2019, i els participants als diversos clubs de lectura i del programa Lecxit faran un breu balanç de com ha anat el curs: dels llibres que s’han llegit, de la seva experiència lectora, la seva participació en activitats de la biblioteca, funcionament del programa Lecxit com a mentores, i tot allò que vulguin compartir, amb la idea de fer-ne una valoració.

  És un acte obert a tothom, també a persones que tot i no haver-hi assistit durant aquest curs, vulguin conèixer el funcionament de les diverses activitats per inscriure’s el proper curs. En concret es parlarà dels Clubs de literatura A i B, el Club de poesia, el Club «Llegir el teatre», el Club d’anglès, el Club de cultura i audició musical “A-punt de música” i les tertúlies dialògica pedagògica i feminista. També hi haurà un espai per a les mentores del programa LECXIT.

  Novetats d’estiu
  Els mesos de juny, juliol i agost les biblioteques continuen obertes i ofereixen un ampli ventall d’activitats adreçades a tots els públics: projectes consolidats com «Biblioteques amb DO» amb espectacles literaris o musicals de tots els gèneres, cada dilluns de juliol als jardins de la Biblioteca Central Xavier Amorós, «Biblioteca Chill Out» on els protagonistes són els músics del nostre territori, tots els dilluns d’agost al pati interior de la Biblioteca Pere Anguera, o el «Joc de Lectura de l’estiu» per als més petits durant tot l’estiu, amb una selecció de llibres molt refrescants a l’entorn de l’aigua i que com sempre fa ClijCAT, i dels quals els infants tindran ocasió de parlar en les versions estiuenques del club de lectura de les Biblioteques Municipals.

  Com a novetats d’enguany hi ha les activitats organitzades conjuntament amb el Casal de Joves com el taller «Bibliovinyetes» de dibuix i còmic, a càrrec de Francesc Miguel, que es realitzarà els dijous del mes de juliol i agost, i un taller intensiu d’escriptura creativa, a càrrec de l’escriptora Rosa Pagès, durant una setmana al juliol.

  Dins la programació de les tardes d’estiu a la Biblioteca Pere Anguera pensades per a tots els públics, destaca «Qui la ballarà: Descobrim la Roseta Mauri», a càrrec de Còdol educació, i una important novetat impulsada per la Central de Biblioteques de Tarragona i diferents activitats en el marc del projecte Art i artistes al territori del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, que inclou l’exposició «Arquitectura modernista al Camp de Tarragona» i una xerrada sobre l’arquitecte Jujol, a càrrec de Josep M Boqueras.

  “Ballant ballàvem”
  Per cloure l’acte de presentació a les 19:00h i amb motiu de l’any Roseta Mauri hi haurà l’espectacle Ballant ballàvem de Laia Santanach.

  Ballant ballàvem són paraules en moviment , expressions dansades, sensacions i estats composats. Partint de l’origen de la paraula i la recerca d’aquest origen, tal com feia Joan Coromines, l’espectacle representa i exposa un paral·lelisme entre la tria de la fisicalitat amb el seu aparent significat.

  Aquest espectacle s’emmarca en el projecte Balla’m un llibre creat l’any 2015 per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de fer arribar la dansa a la ciutadania a través de les biblioteques públiques. L’any 2017 la Biblioteca Central Xavier Amorós ja va acollir un d’aquests espectacles La Força del vent basat en el llibre de Marta Magrinyà a càrrec de Magda Borrull i els membres del grup avançat de dansa contemporània de l’escola Artis-Fraga.