Les activitats de l’Estiu Riu d’Olot comptarà amb més de 1.100 participants

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Estiu Riu d'Olot 2021. Imatge cedida per l'Ajuntament d'Olot

Aquest dilluns 28 de juny s’ha donat el tret de sortida a la majoria de les activitats de l’Estiu Riu d’Olot, un conjunt de propostes perquè infants i joves puguin gaudir i aprendre al màxim durant aquesta temporada d’estiu. Concretament enguany s’ofereixen un total de 21 activitats variades, pensades per a tots els infants, joves i famílies de la ciutat.

Des dels històrics de l’estiu com les Brigades Joves d’Estiu o els Casals esportius passant per altres, de ja clàssiques, com els tallers de robòtica, impressions 3D, videojocs, faràndula olotina o activitats més vinculades a la natura i al territori com l’Ennatura’t o el camp de treball Acció Jove. Enguany, en alguns casos i atenent la petició de les famílies, les activitats s’allargaran una setmana més de l’habitual.

Arran dels bons pronòstics de la pandèmia de coronavirus i davant l’avanç de la vacunació, la xifra d’inscrits a les activitats de l’Estiu Riu ha tornat a pujar fins als 1.168 participants, el que suposa un increment del 23% situant-se de nou dins la mitjana dels darrers cinc anys.

Pel que fa referència als espais on es portaran a terme els casals i esplais d’Olot, s’utilitzaran els equipaments esportius de la ciutat, les escoles Malagrida, Pla de Dalt i Morrot i les Escoles Bressol de Sant Miquel i la Gredera del Morrot entre d’altres equipaments. També hi ha els casals esportius dels pavellons i la piscina municipal. Seguint amb la tendència del darrer any, per poder oferir més varietat d’activitats i realitzar sortides i totes les propostes previstes, s’ha optat per ampliar el nombre de monitores i monitors per a cada grup d’infants. Enguany, l’Estiu Riu compta amb prop d’un centenar de monitors i monitores de lleure i esportius. Una de les novetats d’aquest any és que, amb la voluntat de millorar l’atenció als infants i a les famílies, des de les Àrees d’Esports i d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot, de forma conjunta amb l’Associació TEA Garrotxa, s’ha preparat una formació per a monitors i monitores.

L’objectiu és el de proporcionar els coneixements bàsics i els recursos necessaris per tal de millorar la relació i l’atenció als infants diagnosticats amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA).

Adaptades a les mesures de seguretat

Malgrat les dificultats i normatives derivades per la COVID-19, des de l’Ajuntament d’Olot s’ha considerat important poder continuar oferint activitats educatives de lleure i esportives per a la infància i l’adolescència de la ciutat. Totes les activitats segueixen les directrius establertes per la Generalitat de Catalunya en matèria de protecció i prevenció, mantenint la distància física, però seguint i prioritzant sempre els criteris educatius.

Paral·lelament, tal com ja van fer l’any passat, els monitors i monitores incidiran en el manteniment de les mesures d’higiene i de seguretat per evitar la propagació de la COVID-19. Els serveis de menjador es continuen realitzant seguint el protocol publicat per la Secretaria de Salut Pública, així com la utilització de banys, zones comunes o dormitoris, que es netejaran seguint, també, els protocols establerts.