Leader Ponent subvencionarà amb més de 760.000 euros 24 projectes de les Garrigues, l’Urgell, el Pla d’Urgell i el Segrià

  10 corresponen a projectes de transformació o comercialització de productes agroalimentaris i 14 a no agroalimentaris

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  El Departament d’Agricultura ha resolt la segona convocatòria d’ajudes corresponents a l’exercici 2016 proposades per l’Associació Leader de Ponent i en concret s’aportarà 763.660,34 euros a 24 projectes de les comarques del Pla d’Urgell, l’Urgell, les Garrigues i el Segrià sud. La quantitat de la subvenció és la mateixa que la convocatòria anterior. L’objectiu és impulsar l’activitat econòmica a l’àmbit rural i garantir l’equilibri territorial. Dels 24 projectes, 10 són de transformació o comercialització de productes agroalimentaris i la resta no agroalimentaris. Leader Ponent treballa ja en la tercera convocatòria d’ajudes Leader, corresponent a l’exercici 2017, que estarà oberta fins al proper 30 de novembre de 2017.
  Concretament l’Associació Leader de Ponent ha resolt subvencionar set projectes de les Garrigues amb un total de 194.173,95 euros, quatre projectes al Pla d’Urgell amb 78.225,96 euros, sis al Segrià amb 312.193,66 euros i set projectes a l’Urgell amb 179.066,77 euros.

  Totes les propostes han estat valorades a través d’uns barems de puntuació validats pel Departament d’Agricultura, seguint les directrius marcades per la Comissió Europea i lligats a l’estratègia global de l’entitat definida en un procés participatiu. Aquesta estratègia té com a principal objectiu la creació d’activitat econòmica al territori a partir de la promoció i la comercialització de producte agroalimentari local i de la sinergia amb altres sectors del territori com el turisme, la gastronomia i el petit comerç.

  Les tres línies d’actuació en què es concreta són la generació d’activitat econòmica a partir del producte local; el foment de l’emprenedoria, especialment entre els joves; i el suport al desenvolupament de projectes col·lectius sectorials i intersectorials. Com a prioritat transversal es dona suport actiu a les zones rurals deprimides amb una elevada regressió demogràfica i que tenen un índex de ruralitat elevat.