L’Auditori Josep Carreras s’endinsa en la música de cambra de Johannes Brahms

    El dissabte 12 de maig

    Després de més deu anys de compartir escenari, Enrique Bagaria (piano) i Josep Colomé (violí),arriben a l’Auditori Josep Carreras per oferir un concert únicament de Brahms, el proper 12 de maig a les 21.00 h. La primera fitade Bagaria i Colomé va ser tocar i enregistrar els quartets amb piano en l’anomenat The Brahms Project, que comparteixen amb dos músics més de la seva generació –el viola Joaquín Riquelme i el violoncel·lista David Apellániz– i la segona va ser gravar les tres sonates per a violí i piano d’aquest compositorcabdal del Romanticisme alemany.

    La música de Brahms no es pot separar de la seva amistat amb el violinista Joseph Joachim i amb la seva admirada Clara Schumann, esposa de Robert Schumann i una de les pianistes més cèlebres que ha tingut el segle XIX. Inspirat per ells, Brahms creava autèntics poemes sonors que ens llancen cap al més enigmàtic i profund dels nostres sentiments. El diàleg entre els dos instruments se sent com una conversa apassionada entre dos amics i l’empatia que s’estableix entre els dos es fa evident i sovint semblen un de sol que es desdobla en dues veus diferents, la del violí i la del piano.

    Les tres sonates són un recorregut exhaustiu pels camins més feréstecs de la música romàntica, des del lirisme al temperament, des de la pura melodia al virtuosisme més trepidant. Tres moments àlgids de la música clàssica que ens arriben de mans d’aquests dos grans amics i grans intèrprets del país, que han trobat en l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca l’acústica més adient per a emprendre aquest viatge.

    Cal recordar que les entrades es podran adquirir al vestíbul de l’Auditori Josep Carreras des d’una hora abans de l’inici del concert i amb antelació, a la secretaria del Conservatori o al web de l’Auditori www.auditorijosepcarreras.cat