L’Auditori Enric Granados acollirà L’Orquestra Simfònica del Vallès

  Diumenge 7 d’abril, a les 19 h, dins de la gira de Setmana Santa de l’OSV i amb la participació del Cors de Cambra del Palau de la Música Catalana i de l’Auditori Enric Granados

  L’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida acollirà el proper diumenge 7 d’abril, a les 19 h, la interpretació dels Rèquiems de Gabriel Fauré i de John Rutter a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) en el marc de la seva gira de Setmana Santa.

  El Rèquiem en Re menor, op.48 de Fauré és una de les obres corals més interpretades arreu del món. El compositor la va escriure en memòria del seu pare i es va estrenar a La Madeleine de París el 1888. Malgrat que no va tenir una popularitat immediata, la claredat, l’equilibri, la serenitat i la bellesa etèria de l’obra sedueix a qui l’escolta. Gabriel Fauré (1845-1924) deixa de banda la tradició tremendista dels grans rèquiems romàntics prescindint del ‘Dies irae’ -la seqüència apocalíptica de la litúrgia de difunts- i crea una composició serena, no gens grandiloqüent però tanmateix emotiva.

  En el concert de l’OSV, aquesta obra s’interpretarà al costat d’un dels rèquiems contemporanis més propers al missatge d’alliberament que va llegar Fauré, el Rèquiem de John Rutter (Londres, 1945).

  La direcció anirà a càrrec de Xavier Puig i comptarà amb les veus del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados, del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i del Cor Ciutat de Tarragona.

  La cita s’emmarca dins de la programació de LaTemporada Lleida. El preu de les entrades és de 20 €, i 16 € la reduïda. Tota la informació i compra d’entrades a la taquilla de l’Auditori i al web de LaTemporada.

  La gira de Setmana Santa amb els rèquiems de Faurè i de Rutter a càrrec de l’OSV i cors s’inicia el 5 d’abril a Sabadell i es clou el 15 d’abril a Tortosa, després de passar per Tarragona, Lleida, Terrassa i Barcelona.