L’Audiència deixa en llibertat el segon empresonat per la mort d’una dona a la Bisbal del Penedès

  El jutge manté oberta la investigació sobre la filla de la víctima, l’ex gendre i un amic

  Pla general de la casa de la Bisbal del Penedès on els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'una dona. (ACN)
  L’Audiència de Tarragona ha deixat en llibertat sota fiança el segon empresonat per la mort d’una dona de 63 anys a la Bisbal del Penedès l’estiu del 2017. En el moment dels fets, era el gendre de la víctima. Ell és un dels tres acusats, junt amb la filla de la difunta i un amic, veí de Perafort. Tots tres són sospitosos d’un delicte d’homicidi o assassinat i de robatori amb força. A principis de febrer, l’Audiència ja va decretar l’alliberament de l’amic, mentre mai s’ha dictat presó per a la filla de la víctima. Ara, segons la interlocutòria a la que ha tingut accés l’ACN, el tribunal considera que la presó provisional per a l’ex gendre no és “necessària” ni “proporcional” perquè té arrelament familiar i la investigació s’està allargant més del previst. Li ha imposat una fiança de 10.000 euros.
  El jutge instructor era a punt de concloure la causa però ha decidit allargar-la perquè no ha pogut concretar l’hora del crim. El magistrat ha tingut en compte l’autòpsia i la declaració del metge forense, que va assenyalar que la dona va morir amb la implicació de dues persones, ja que una l’hauria estrangulat mentre una altra li tapava el nas. Alhora, el metge va dir que no podia concretar l’hora de la mort, situada en una franja entre les 19h i les 23h del 4 de juliol del 2017.

  Amb aquestes dades, el jutge ha decidit demanar noves proves per determinar quina hauria estat la implicació dels tres acusats. Fins el moment, l’home veí de Perafort havia estat el principal sospitós perquè el rastre del seu telèfon mòbil el situava prop de la casa dels fets, a la Bisbal del Penedès, al voltant de les 21 h.

  Al mateix temps, aquest acusat havia declarat davant la policia que ell havia adormit la víctima perquè la intenció era que la filla i l’aleshores gendre li robessin 14.000 euros. Posteriorment, però, no va ratificar aquest relat davant el jutge.

  Amb la inconcreció de l’hora de la mort constatada pel forense, el jutge sospita que podria haver altres persones implicades en els fets. Per això ha demanat informació detallada dels comptes bancaris de la víctima i els familiars, informació relacionada amb els beneficiaris del seu testament i un anàlisi dels telèfons mòbils de les persones de l’entorn de la dona morta.