LaTemporada presenta la nova programació del primer semestre del 2020

  LaTemporada, que unifica l’oferta dels equipaments del Teatre de la Llotja, l’Auditori Municipal Enric Granados i el Teatre Municipal de l’Escorxador posa a la venda al voltant de 32.550 entrades per a 59 concerts i espectacles

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

  LaTemporada, que unifica l’oferta dels equipaments del Teatre de la Llotja, l’Auditori Municipal Enric Granados i el Teatre Municipal de l’Escorxador posa a la venda al voltant de 32.550 entrades per a 59 concerts i espectacles

  L’Auditori Municipal Enric Granados ha acollit la presentació de la nova programació de LaTemporada Lleida per al primer semestre del 2020. El tinent d’alcalde i regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, ha presidit aquest dimarts la presentació acompanyat de la directora de l’Auditori, Puri Terrado, i del director d’arts escèniques, Llorenç Corbella.

  Rutllant ha posat de relleu l’excel·lent programació que ofereixen els tres equipaments més importants de la ciutat com són el Teatre de la Llotja, el Teatre Municipal de l’Escorxador i l’Auditori Municipal Enric Granados i ha lloat la feina que realitzen les persones que hi ha al darrere dels mateixos. En aquest sentit, Rutllant ha valorat la feina de Llorenç Corbella que en els darrers anys ha estat al capdavant de la programació d’arts escèniques de la ciutat i que no continuarà amb aquesta responsabilitat a partir de les properes setmanes. Per la seva banda, Corbella ha fet un repàs d’aquests darrers anys i s’ha acomiadat tot agraint l’equip que l’ha acompanyat així com el tracte rebut pels mitjans de comunicació.

  La programació de LaTemporada gener-juny 2020 en números

  59 espectacles i concerts

  29 Auditori Municipal Enric Granados

  18 Teatre Municipal de l’Escorxador (sales 1 i 2) i Plaça d’Esteve Cuito

  1 Museu de l’Aigua

  11 Teatre de la Llotja

  32.550 butaques a la venda

  17.220 Auditori Municipal Enric Granados

  4.330 Teatre Municipal de l’Escorxador, Plaça d’Esteve Cuito i Museu de l’Aigua

  11.000 Teatre de la Llotja

  Grans produccions, clàssics i aniversaris

  Lleida es converteix en un escenari de primer nivell amb grans produccions del Teatre Nacional de Catalunya, Grec 2019 Festival de Barcelona, Pentación, Teatre Romea i Festival Internacional de Mérida, Dagoll Dagom o Teatre de Guerrilla amb títols com Juana, Viejo amigo Cicerón, La fuerza del cariño o La rambla de les floristes, Bona Gent, Maremar i Set of Sets, entre altres.

  La música en directe continua tenint protagonisme al Teatre de la Llotja amb el concert de Sopa de Cabra en què presentarà el seu darrer disc, mentre que la plaça Esteve Cuito acollirà una retransmissió en directe des del Gran Teatre del Liceu dins el programa Liceu a la Fresca, per sisè any consecutiu a Lleida.

  Noms propis com Aitana Sánchez-Gijón, Josep Maria Pou, Imma Colomer o Lolita són alguns dels que passaran per Lleida aquesta temporada.

  La dansa, l’òpera i el circ també prenen rellevància en aquesta programació amb Pere i el llop, Teia, Escargots i La Traviata, entre altres.

  L’Auditori Municipal Enric Granados celebra els seus 25 anys i per celebrar-ho s’ha programat La Cinquena de Mahler a càrrec de l’Orquestra del Liceu. A més, tambées commemora el 250 aniversari del naixement deLudwig van Beethoven compositor universal amb un important llegat musical per la qual cosa s’ha programat, doncs, un cicle de concerts dedicats a Beethoven amb formats diferents que interpretaran diferents obres d’aquest il·lustre compositor alemany.

  En aquesta temporada s’afegeix un altre cop un altre escenari alternatiu, en aquest cas el Museu de l’Aigua que acollirà l’espectacle de circ i pallassos Escargots.

  Aposta pels espectacles familiars i pel talent local i jove

  La programació aposta pels espectacles familiars i per a tots els públics amb un total de 9. Així mateix, diferents companyies lleidatanes també tenen protagonisme a la programació com són La Melancòmica (amb l’actriu principal lleidatana Mireia Casado), Íntims Produccions, Zum Zum Teatre o Campi Qui Pugui, Les Antonietes, Albert Baldomà, director i autor de Tonta també és lleidatà; els components de la companyia Glòria Ribera també són lleidatans, així com la Júlia Farrero que portarà el seu espectacle Teia que va presentar a FiraTàrrega 2019.

  Quant a la música es dóna continuïtat a l’aposta per agrupacions locals com l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell, la Banda Municipal de Lleida, la Banda Simfònica Unió Musical de Lleida, Lleidart Ensemble, o el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados, entre altres.