LaTemporada presenta la nova programació del primer semestre del 2019

  LaTemporada, que unifica l’oferta dels equipaments del Teatre de la Llotja, l’Auditori Municipal Enric Granados i el Teatre Municipal de l’Escorxador posa a la venda al voltant de 47.000 entrades per a 76 concerts i espectacles

  temps lectura-Temps de lectura: 4 minuts

  La tinent d’alcalde i regidora de Polítiques a favor de la Creativitat i la Cultura, Montse Parra, acompanya del director d’Arts Escèniques, Llorenç Corbella, i la directora de l’Auditori Municipal Enric Granados, Puri Terrado, ha presentat a la Llotja la nova programació del primer semestre del 2019 de LaTemporada.

  La programació d’arts escèniques i música que unifica l’oferta dels equipaments del Teatre de la Llotja, l’Auditori Municipal Enric Granados i el Teatre Municipal de l’Escorxador posa a la venda al voltant de 47.000 entrades per a 76 concerts i espectacles (teatre, dansa, circ, cabaret, familiars, òpera, musicals).

  Grans espectacles

  Moby Dick, en castellà, amb Josep M. Pou.

  La importància de ser Frank, producció del Teatre Nacional de Catalunya i La Brutal (remarcar actrius i actors)

  Maremar, de Dagoll Dagom ***

  La família Addams

  Jane Eyre, amb Ariadna Gil i Abel Folk, dirigida per Carme Portaceli

  El llibertí, també amb Abel Folk, la Gonyalons

  Espectacles especials

  L’impredible El metge de Lampedusa, basat en el llibre autobiogràfic del metge Pietro Bartolo de l’illa italiana, i que ha rebut diversos guardons: Finalista a espectacle de petit format al Premi de la Crítica 2017 i Premi de la Crítica 2017 en la categoria d’actor (Xicu Masó)

  Cor de Teatre amb la nova producció: Troia. Superproducció d’un cor amb dramatúrgia i posada en escena.

  Cesc Gelabert i l’artista francès Valère Novarina en un solo de dansa del reconegudíssim coreògraf català: Escrit en l’aire.

  La niña gordaés una novel·la de Santiago Rusiñol adaptada per Jordi Oriol i dirigida per Xavier Albertí, que encara s’ha d’estrenar al TNC https://www.tnc.cat/ca/la-ninya-gorda

  Flamingos: primera coproducció del Mercat de les Flors de Barcelona i el Teatre de la Llotja de Lleida! 1 setmana de residència + preestrena a Lleida. Parla del flamenc: orígens, evolució… mirada des de la dansa contemporània

  Màrius Serra porta al teatre el llibre Quiet en què explicava la vida del seu fills, amb paràlisi cerebral, Qui ets?

  Los bancos regalan sandwicheras y chorizos: espectacle fresc, divertit, fet per una companyia molt jove i molt crític amb la dictadura franquista i la transició. Premi de la Crítica 2017 en la categoria de revelació i Premi de la Crítica Jove 2017 .

  La pell escrita: espectacle de petit format sobre les persones transgènere, estereotips i problemes d’acceptació.

  Déjà vu: Manolo Alcántara és un artesà del circ, va ser a Lleida el 2015 amb l’anterior espectacle: Rudo. Ara torna amb la mateixa manera de fer, un circ personal, fronterer amb el teatre físic, i amb música en directe.

  Col·lectiu Free’t i el cor Euridice al Museu del Clima i de la Ciència, dissabte 6 abril amb Diàleg infinit, un espectacle-instal·lació que dialoga amb l’espai interior i l’espai públic.

  La companyia Parking Shakespeare, que representa cada estiu al Parc de l’Estació del Nord de Barcelona un espectacle de l’autor anglès, serà al Museu de l’Aigua -Campament de la Canadiense, el dissabte 18 de maig per la Nit dels Museus amb Tot va bé si acaba bé.

  Concerts destacats

  Dissabte, 27 abril 2019 – 20.30 h. Ainhoa Arteta & OCM. Els darrers lieders d’Strauss. Orquestra Simfònica Carmera Musicae

  Diumenge, 3 febrer 2019 – 19.00 h. El piano de Rachmàninov. Nikolai Kuznetsov, piano ( GUANYADOR CONCURS RICARD VIÑES 2018). Lucas Macías, director. Orquestra Simfònica del Vallès

  Imatge i gràfica

  A la campanya gràfica realitzada per SopaGraphics s’hi veu el que podria ser un aficionat o jugador de futbol rebent un cop de pilota acompanyat per l’eslògan “Aquesta temporada no la veuràs a la tele”.

  La proposta publicitària se serveix d’una doble interpretació de la paraula “temporada”: la que es deriva de la denominació de la “programació d’arts escèniques i música de Lleida” i la que li és pròpia a l’època de l’any en què se celebren els principals tornejos de futbol.

  A través del caràcter polisèmic d’aquesta paraula, els autors de la campanya busquen captivar l’atenció de nous públics tot invitant-los a descobrir una sèrie d’espectacles irrepetibles que només podran gaudir si s’apropen als equipaments culturals de Lleida on s’han programat.

  Aposta pel talent local

  La programació inclou espectacles de les companyies lleidatanes Aula Municipal de Teatre, La Baldufa (principis de gener), JAM, Festuc Teatre o Cametes Teatre, pel que fa a les arts escèniques. Quant a la música es dóna continuïtat a l’aposta per agrupacions locals com l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell, la Banda Municipal de Lleida, la Banda Simfònica Unió Musical de Lleida, Lleidart Ensemble, Veus.Kat, LleidArt Ensemble o el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados, entre altres.

  Funcions escolars

  El Teatre de la Llotja acollirà funcions escolars aquesta temporada, de la mateixa manera que ja s’estan duent a terme als altres equipaments d’arts escèniques. Concretament s’han programat les següents funcions escolars:

  Hannah dels tres països

  Teatre de la Sargantana

  Teatre Municipal de l’Escorxador – Sala 1

  Cicle Superior (10 i 11 anys)

  Funcions escolars 17 i 18 enero 2019 – 9.45 h i 11.15 h

  Funció familiar 19 gener 2019 – 18.00 h

  Playoff

  La Joven compañía

  Teatre de la Llotja

  Funcions escolars 24 gener 2019 – 9.30 h i 11.30 h

  Secundària (ESO i Batxillerat)

  Hats

  JAM

  Teatre Municipal de l’Escorxador – Sala 1

  Funcions escolars 11 i 12 febrer 2019 – 9.45 h i 11.15 h

  Funció familiar 10 febrer 2019, 18.00 h

  Educació Infantil (4 – 5 anys)

  Adéu, Peter Pan

  Festuc Teatre

  Teatre Municipal de l’Escorxador – Sala 1

  Funcions escolars 13 i 15 març 2019 – 9.45 h i 11.15 h

  Funció familiar 16 març 2019 – 18.00 h

  Cicle Inicial (6 – 7 anys)

  Quadres d’una exposició

  Centre de Dansa de Catalunya

  Teatre de la Llotja

  Funció familiar 27 març 2019 – 19 h

  Funció escolar 28 març 2019– 10 h

  Cicle Mitjà (8 – 9 anys)

  Maremar

  Dagoll Dagom

  Teatre de la Llotja

  Funció familiar 15 de febrer 2019 – 21h

  Funció escolar 15 de febrer 2019 – 10.30h

  Abonaments, packs i entrades (*trobareu la informació al dossier de premsa)

  Campanya de Nadal

  LaTemporada. Programació d’arts escèniques i música que unifica l’oferta dels equipaments del Teatre de la Llotja, l’Auditori Municipal Enric Granadosi el Teatre Municipal de l’Escorxadorposa en marxa la Campanya de Nadal 2018. Sota el títol “Aquest Nadal… Regala espectacles… Regala LaTemporada” s’ha editat un díptic en què també es fa un avançament de la programació gener-juny 2019.