L’Associació Antisida de Lleida es mobilitza amb motiu del Dia Mundial de la lluita contra la malaltia

  La plaça Paeria ha estat escenari de la major part d’actes de la jornada

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’Associació Antisida de Lleida s’ha mobilitzat aquest dissabte a Lleida per desenvolupar estratègies de sensibilització vers el VIH/sida, en coincidir que l’1 de Desembre se celebra el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida. Enguany s’ha fet amb el lema ‘El pacte social és VIHda. Un compromís de totes’.

  L’acte central ha tingut lloc a la plaça Paeria amb la lectura del manifest, la representació de la performance “FCKStigma”, del Grup de teatre social TAGS, i la creació del llaç humà #LlaçosPerLaSida.

  El paer en cap, Miquel Pueyo, els tinents d’alcalde Jordina Freixanet, Anna Campos i Paco Cerdà i els regidors Regina Cairol, Sandra Castro, Fèlix Larrosa, Carme Valls i Ángeles Ribes, així com el diputat Josep Maria Forné, han assistit a l’acte, en el qual el president de l’entitat, Joan Fibla, ha estat l’encarregat de fer la lectura del manifest.

  Fibla ha reivindicat la necessitat de canvi envers l’estigma contra les persones afectades pel VIH, així com una dotació econòmica pressupostària adequada per a la seva materialització efectiva arreu del territori català i un projecte en el marc del Pacte Social contra l’Estigma i la Discriminació. Amb motiu del Dia Mundial de Lluita contra la Sida, que té lloc cada 1 de desembre, l’Associació Antisida de Lleida s’ha mobilitzat avui per tot el territori lleidatà a través del treball comunitari per desenvolupar estratègies de sensibilització vers el VIH/sida. Aquest 2019 amb el lema ‘El pacte social és VIHda. Un compromís de totes’.

  Joan Fibla també ha destacat les xifres que mostren una lleugera disminució en el nombre de noves infeccions que és el resultat del treball desenvolupat en els darrers anys. A més, ha aprofitat per reivindicar que cal “acabar amb l’estigma de culpabilització i criminalització de les persones afectades. “Una persona infectada, amb tractament i amb càrrega viral zero no pot transmetre el virus” ha matisat el president de l’entitat.