L’Associació Alba estrena una app per impulsar el voluntariat a Tàrrega

  Doble iniciativa conjunta que facilitarà el contacte entre persones voluntàries i entitats socials

  Tàrrega dona un impuls a la promoció del voluntariat al territori. L’Associació Alba i la Regidoria d’Acció Social uneixen esforços per a desenvolupar una doble iniciativa amb la finalitat de fer créixer la implicació de la ciutadania en causes socials. D’una banda, l’Ajuntament de Tàrrega ha creat el Servei de Promoció de Voluntariat mitjançant el qual s’assessorarà persones i entitats interessades a participar en tasques socials d’interès general. Així, s’informarà de les associacions i projectes de voluntariat que es desenvolupen a Tàrrega; es facilitarà el vincle entre entitats per a col·laboracions puntuals o periòdiques; es divulgaran ajuts i recursos existents; i es farà un acompanyament en la posada en marxa de nous projectes de voluntariat.

  VoluntariAPP

  Paral·lelament, el Servei de Promoció de Voluntariat es complementarà amb la posada en marxa de la nova aplicació mòbil VoluntariAPP, dissenyada per l’Associació Alba de la capital de l’Urgell. Es tracta d’una eina gratuïta que posarà en contacte persones amb ganes d’ajudar i entitats que necessiten voluntaris per dur a terme la seva tasca. Disponible a partir del gener de 2019 en versió Android i iOS, l’app també donarà més visibilitat a la tasca de les entitats i permetrà publicar crides de voluntariat i esdeveniments. L’aplicació mòbil compta amb el suport de la Federació Catalana de Voluntariat Social a Lleida i la Diputació de Lleida.

  Presentació en el marc del Dia Internacional del Voluntariat

  La presentació d’aquestes accions en favor del voluntariat tingué lloc dimecres a la Biblioteca Comarcal de Tàrrega en un acte que encapçalaren el regidor d’Acció Social, Joan Palou, i la directora de l’Associació Alba, Maite Trepat. L’acte s’emmarcà en el Dia Internacional del Voluntariat i també serví per a commemorar el 20è aniversari del voluntariat europeu de l’Associació Alba. Joan Palou destacà la plena col·laboració entre l’Associació Alba i el consistori per unir recursos que potenciïn el voluntariat. Així mateix, explicà que la tècnica municipal que desenvolupa el Servei de Promoció de Voluntariat ha estat contractada a través del programa Garantia Juvenil, el qual promou l’ocupació laboral de gent jove. Per la seva part, Maite Trepat posà en valor el fet que amb aquesta iniciativa es generen noves oportunitats de participació del teixit associatiu.