L’ASSIR Tarragona comença un pla de formació en l’àrea d’alletament matern

    El programa de suport a la lactància, que es durà a terme tots els dijous d’abril fins el 17 de maig, té sessions teòriques i demostracions pràctiques

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    L’ASSIR Tarragona de la Direcció d’Atenció Primària del Camp de Tarragona va  començar, avui dijous 12 d’abril, un pla de formació dirigit als professionals del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona que tinguin necessitats formatives en l’àrea de l’alletament matern. Aquesta formació la duran a terme llevadores de l’ICS del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre tots els dijous des d’ahir 12 d’abril fins el 17 de maig. Les llevadores de l’ICS donen eines als farmacèutics col·legiats per reforçar els coneixements que van adquirir a la universitat.

    L’objectiu del pla de formació és animar a participar als farmacèutics que vulguin tenir més nocions teòriques i pràctiques en alletament matern per a que millorin els coneixements sobre la lactància materna i puguin fer-ne promoció. A més, aprenen a identificar les situacions que dificulten la lactància materna i adquireixen recursos pràctics per afrontar-les.

    Les sessions de formació tenen una part teòrica: sessions teòriques amb suport de vídeos i imatges, sessions actives amb intervenció dels alumnes i demostracions pràctiques i simulacions. També hi ha una part pràctica consistent en la valoració d’una presa de lactància materna, fent una fitxa d’observació i comparant el resultat i les observacions fetes amb alguna de les llevadores docents. Aquesta pràctica es realitza amb els grups de suport a la lactància materna dels ASSIR ubicats al Camp de  Tarragona, a les Terres de l’Ebre i al Baix Penedès.