L’Arxiu General de la Diputació de Tarragona ofereix visites guiades

    Amb motiu del Dia Internacional dels Arxius

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    L’Arxiu General de la Diputació de Tarragona obrirà portes i oferirà visites gratuïtes guiades el proper divendres 8 de juny per donar a conèixer aquest equipament amb motiu del Dia Internacional dels Arxius que se celebra el 9 de juny. A través de les visites guiades, els assistents podran conèixer de prop les diferents tasques que s’hi duen a terme i el tipus de documents que es conserven en aquest espai. Al llarg de la jornada es duran a terme tres visites guiades per grups a les 10 h, a les 12h i a les 15h.

    Durant les visites, els assistents podran comprovar les condicions ambientals en què es conserven els documents, coneixeran les tasques que es realitzen a l’Arxiu i quin tipus de documents s’hi guarden. També tindran l’oportunitat d’accedir a espais on es conserven els fons documentals i que normalment són d’accés restringit. Aquestes visites són una oportunitat per descobrir el valor que suposa l’Arxiu per a la memòria i la riquesa històrica i documental de la demarcació de Tarragona. Per participar-hi, cal inscriure’s prèviament trucant al 977 54 76 62 o bé contactant per correu electrònic a arxiu@dipta.cat

    L’Arxiu General de la Diputació de Tarragona va inaugurar la seva seu actual al carrer Vila-seca de la Canonja l’octubre del 2013. L’Arxiu conserva un gran fons documental propi de la Diputació de Tarragona; així com partitures musicals de mossèn Salvador Ritort i Faus; fotografies històriques dels diferents municipis de la demarcació; publicacions i diaris antics i també informació de caire confidencial com ho són els registres referents als nens i nenes acollits per la Beneficiència entre 1843 i 1992.