L’artista lleidatana Agnès Pe realitza un taller de ‘circuit bending’ per a joves al Centre d’Art la Panera

  Demà a les 19.00 h protagonitzarà un espectacle sonor i visual en viu titulat "LRAX (LIVE/EN VIU)" sobre la seva proposta artística

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’artista lleidatana Agnès Pe ha dut a terme durant els dies 23 i 24 de gener un taller al Centre d’Art La Panera adreçat a joves estudiants de diferents instituts i escoles d’art de la província de Lleida, en concret l’Institut Ciutat de Balaguer, l’EASD Ondara (Tàrrega) i l’Institut Terres de Ponent (Mollerussa).

  Amb un total de 15 participants l’artista ha plantejat un taller de modificació de circuits electrònics de diferents joguines o dispositius sonors, amb la intenció de crear noves sonoritats. Seguint la tècnica del circuit bending s’han cercat sons inesperats, experimentant amb l’alteració de circuits interns de dispositius sonors o joguines.

  Concert únic al Centre d’Art la Panera

  Aquest divendres a les 19.00 h, Agnes Pe protagonitza una actuació en directe titulada LRAX (LIVE/EN VIU) que activarà la seva instal·lació artística. En aquest espectacle en viu, Agnès Pe activarà la instal·lació LRAX (light range acoustic xenomorph), una “entitat de comunicació” que llança ones de so i es coordina amb els feixos de llum que es distribueixen per tot l’espai. El so de LRAX és tan invulnerable com insidiós; suposa la sonorització de la llum en el nivell molecular o quàntic.

  Aquesta activitat es troba en el marc del projecte Javelina i l’exposició «Els marges. Produccions afectives, polítiques i estètiques des de dins i fora d’un territori».

  L’artista

  Agnès Pe (Lleida, 1985) treballa amb el so, per sobre de qualsevol limitació imposada per gèneres o estils musicals. La inacabable curiositat, les pràctiques interdisciplinàries, els límits del context i l’actitud espúria que demostra respecte als diversos elements amb els quals treballa són les característiques fonamentals del seu treball. Musicòloga i investigadora autodidacta i pluridisciplinària, s’interessa per l’excepció, allò que frega els marges socials, sigui quina sigui la seva procedència, sempre cercant noves formes de relacionar-se amb els elements que recompon. Ha realitzat concerts a CA2M (Móstoles), MACBA (Barcelona), Larraskito (Bilbao) i Tabakalera (Sant Sebastià). Actualment, condueix l’espai radiofònic Mitt Paté a Radio On Berlín de plunderphonia i kitsch digital.

  Com a artista del projecte «Arxiu Javelina» del Centre d’Art la Panera, el 2017, participà en el projecte «Polaritats», de Homesession, junt amb Centre d’Art la Panera i l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, i actualment forma part de la mostra col·lectiva «Els marges. Produccions afectives, polítiques i estètiques des de dins i fora d’un territori», en curs a la Planta 1 del Centre d’Art la Panera fins al 24 de febrer de 2019.

  «Arxiu Javelina» és un intent sòlid per consolidar un escenari específic per a l’art emergent del context local lleidatà; un arxiu que, com el seu nom indica, apunta a llançar, a propulsar artistes locals i relacionar-los amb el context, tant local com nacional, mitjançant diferents activitats professionals, de visibilització, de formació i d’assessorament.