Larrosa decideix retirar “immediatament” el nom de quatre carrers franquistes de Lleida

  El paer en cap espera que la decisió comporti la fi del debat sobre els noms dels carrers i anuncia que se substituiran pels noms de quatre dones

  L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, durant la trobada anual organitzada per el Col·legi de Periodistes a Lleida - Foto Miquel de Santiago

  L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ja ha pres una decisió respecte la retirada de noms de carrers franquistes encara presents a la ciutat. Explica que es retiraran “immediatament del nomenclàtor els noms dels carrers Alcalde Areny, de Joan Recasens, el carrer dels Germans Recasens i el Sangenís Bertran. Larrosa explica que es retiraran aquests noms, assignats durant la dictadura franquista, però que es mantindran els dels carrers Lluís Besa, Alcalde Sangenís, Alcalde Carmelo Fenech, Alcalde Montanya i Alcalde Nadal.

  Larrosa ho ha anunciat durant la trobada anual amb els periodistes i membres dels mitjans de comunicació locals organitzat per el Col·legi de Periodistes a Lleida. Segons el paer en cap, Besa “no va participar en l’aixecament del 36” i justifica també que la resta de carrers vinculats amb el franquisme i dels quals s’han presentat peticions de retirada, es mantindran al nomenclàtor al haver estat assignats “en època democràtica”. En aquest sentit, els carrers que sí patiran canvi de nom es dedicaran a quatre dones, sobre les quals Larrosa encara no ha concretat. Finalment, l’alcalde espera que aquesta decisió comporti la fi del debat sobre els noms franquistes dels carrers de Lleida.

  Lleida Lliure de Franquisme qualifica de “victòria agridolça” la retirada de 4 carrers franquistes

  La portaveu de la plataforma Lleida Lliure de Franquisme, Rosa Penafiel, ha qualificat de “victòria agridolça” la decisió de Larrosa de retirar el nom de quatre carrers de Lleida amb noms franquistes i li retreu una “manca de valentia política” per no haver decidit substituir-los tots. Critica la decisió de mantenir el nom d’uns altres 4 carrers, “com si el franquisme fos qüestió de qui ho és més o menys”.