L’Arboç treballa per reduïr les emissions contaminants i fer el municipi més sostenible energèticament

  Amb aquest objectiu està elaborant el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  Imatge de recurs. (Cedida)

  Des del passat mes d’abril, l’Ajuntament de L’Arboç està treballant en l’elaboració del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) que serà l’eina que guiarà al municipi per assolir el compromís de reducció d’emissions de GEH (gasos d’efecte hivernacle) més enllà del 20% per l’any 2020 i del 40% per l’any 2030 respecte el 2005. A més a més, aquest compromís inclou l’obligació d’avaluar els riscos i vulnerabilitats municipals derivats del canvi climàtic i adoptar una estratègia d’adaptació.

  L’Ajuntament de L’Arboç va adherir-s’hi de manera voluntària el dia 4 de gener de 2016, i va iniciar l’elaboració d’aquest pla el passat mes d’abril quan es van reunir l’alcalde del municipi, el Sr. Joan Sans, juntament amb els representants de la Diputació de Tarragona i l’equip que donarà assistència tècnica al municipi.

  La primera fase consistirà en l’elaboració d’un inventari municipal de consums energètics i d’emissions de GEH associades als principals sectors d’activitat i en la realització d’avaluacions energètiques a diversos equipaments municipals. Amb els resultats d’aquesta primera fase, es definiran accions de mitigació tant en l’àmbit municipal com del propi Ajuntament per actuar en camps tant diversos com ara el foment de la mobilitat sostenible i l’ús del transport públic, l’estalvi energètic en l’enllumenat públic i l’aplicació de mesures de millora energètica als edificis de titularitat municipal, entre altres mesures.

  Un aspecte important en el procés de definició de les accions del PAESC, tant de mitigació com d’adaptació al canvi climàtic, serà la participació dels diferents actors locals, i per això, s’incorporarà un procés de participació i comunicació tant a nivell del propi Ajuntament com de la ciutadania en general.