LaNuit suspèn el concert del cantant Kidd Keo a Lleida

    Diversos col·lectius celebren la cancel·lació del concert després de denunciar davant la Paeria que el cantant Kidd Keo “fomenta la violència i l’odi contra les dones i les persones LGTBIQ”

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

    Els responsables de La Nuit Discotheque de Lleida han decidit suspendre el concert de Kidd Keo que havia de tenir lloc el 15 de febrer. La cancel·lació arriba després que el grup Dones de Lleida, el Casal Popular de Joves, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Arran Lleida denunciessin davant la Paeria i de la Comissió d’Avaluació i Seguiment de la Violència Masclista per a què retiressin el distintiu de Nits de Qualitat a la sala La Nuit, tot considerant que el cantant de trap “fomenta la violència i l’odi contra les dones i les persones LGTBIQ”.

    Els organitzadors expliquen en un comunicat que després dels contactes i converses mantinguts amb els tècnics i els responsables de la regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones, han decidit suspendre el concert “amb l’ànim de concòrdia de la direcció” i “la voluntat de deixar ben clar que comparteix els valors que promulga l’Ajuntament de Lleida”. En aquest sentit, els responsables de la discoteca apunten que “secundem totes aquelles iniciatives que impulsa l’equip de govern a favor de la igualtat real de drets de totes les lleidatanes i lleidatans”, tot destacant “el seu compromís vers la justícia social en tots els seus sentits, com demostren en cada una de les accions solidàries que duen a terme durant l’any”. La direcció de LaNuit conclouen l’escrit afirmant que comparteixen “plenament la defensa dels drets de les dones, la lluita per la igualtat i el suport a la causa feminista” i que treballen “per oferir una oferta d’oci nocturn de qualitat a la ciutat”.

    D’altra banda, els col·lectius Sepc-secundària, Sepc-UdL, Casal Popular de Joves, Arran i Grup de Dones de Lleida celebren la cancel·lació del concert del cantant de trap Kidd Keo, la qual ve provocada per la seva denúncia presentada davant l’equip de govern de la Paeria i la Comissió d’Avaluació i Seguiment de la Violència Masclista. En aquesta, exigien la retirada del distintiu de “Nits de Qualitat” a la sala La Nuit, donat que era la segona vegada en poc més d’un any que es veien obligades a denunciar la programació d’actuacions que “fomenten la violència i l’odi contra les dones i les persones LGTBIQ”. En aquest sentit, els col·lectius insisteixen en la necessitat de “vetllar per a què l’oci nocturn no sigui l’espai on fer apologia de la violència contra les dones, els col·lectius lgtbiq ni contra cap col·lectiu minoritzat”. Fan una crida al diferents complexos d’oci nocturn de la ciutat per tal que emprenguin mesures a fi d’evitar que es torni a repetir i “que s’assegurin que la seva programació és realment de qualitat i que no fomenta la violència contra ningú”. “Volem una nit lliure de masclisme, racisme i feixisme perquè totes ens hi puguem sentir segures i gaudir-la”, sentencien conjuntament les entitats denunciants.