L’alcaldessa de Girona rep l’alumnat de secundària que arriba a la ciutat

    L'acte "Ciutadans de Girona, ciutadans del món", ha aplegat un total de 139 alumnes de les Aules d'Acollida de fins a vuit instituts gironins

    L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, acompanyada del vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació, Eduard Berloso, ha rebut aquest matí a les 10 h al Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona els 139 joves nouvinguts que s’han incorporat recentment a les Aules d’Acollida dels centres de secundària de Girona. El grup d’alumnes s’ha distribuït als instituts Jaume Vicens Vives, Montilivi, Santiago Sobrequés, Carles Rahola, Narcís Xifra i Santa Eugènia, i als centres FEDAC Sant Narcís i Maristes.

    Durant l’acte, l’alcaldessa ha donat oficialment la benvinguda als estudiants i ha destacat la voluntat d’acollida de la ciutat: “Us demano a tots que sentiu Girona, una ciutat oberta i tolerant, com la vostra ciutat. Que us l’estimeu. I que qualsevol conflicte el solucioneu sempre parlant”. Madrenas ha tancat el discurs defensant la feina dels mestres de la ciutat.

    L’acte “Ciutadans de Girona, ciutadans del món”, que té lloc cada any, pretén donar la benvinguda, facilitar el reconeixement de la seva ciutadania i afavorir l’apropament i la participació de l’alumnat a la vida de la ciutat. Després de la rebuda al Saló de Sessions, els alumnes i el professorat s’han dirigit al saló de Descans del Teatre Municipal de Girona per fer la presentació de les Aules d’Acollida i celebrar un esmorzar de benvinguda.