L’alcalde de l’Ampolla, investigat per un delicte de propaganda electoral en la campanya del 21-D

  Francesc Arasa està citat dilluns al jutjat de Tortosa però desconeix els fets concrets pels quals se l'investiga

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
   L’alcalde de l’Ampolla (Baix Ebre), Francesc Arasa, ha estat citat el proper dilluns al jutjat de Tortosa com a investigat per un delicte de propaganda electoral durant la campanya del 21-D. Arasa va ser un dels molts alcaldes que va ser cridat per la Junta Electoral de Zona als quals es va donar 24 hores per retirar llaços grocs, cartells, adhesius o estelades del espais municipals. Uns dies després l’Ajuntament de l’Ampolla va rebre un segon requeriment per uns llaços grocs que es va al·legar que estaven en espais propietat d’Adif i el Ministeri de Foment. Tot i això, Arasa desconeix quin és el motiu concret de la seva citació. El delicte pel qual s’investiga l’alcalde de l’Ampolla pot ser castigat amb penes de presó entre 3 mesos a 2 anys.
  De moment, es desconeix si ho ha altres batlles que hagin estat citats com a investigats o si poden arribar més citacions en els propers dies.
  Francesc Arasa, alcalde de l’Ampolla, ha estat citat el proper dilluns a les 11:00 hores, al jutjat de Tortosa, com a investigat per un delicte electoral tipificat a l’article 144 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG). El delicte en matèria de propaganda electoral preveu penes de presó de 3 mesos a 1 any o una multa de 6 a 24 mesos per “dur a terme acte de propaganda una vegada acabat el termini de la campanya electoral o infringir les normes legals en matèria de cartells electorals i espais reservats als mateixos, així com les normes relatives a les reunions i actes públics de propaganda electoral”.

  Les penes de presó poden arribar als 2 anys per a membres de les Forces Armades i de Seguretat, els policies autonòmics, els jutges i fiscals i membres de Juntes Electorals que difonguin propaganda electorals i facin altres activitats de campanya.