L’alcalde avisa que l’Ajuntament canviarà de bancs si els actuals abandonen Catalunya

    Adam Tomàs, "satisfet" amb els serveis que Caixabank i Banc Sabadell presten actualment al consistori, recorda que el pressupost municipal mou 35 MEUR anuals

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
    Si els bancs que treballen amb l’Ajuntament d’Amposta efectuen “moviments polítics” marxant de Catalunya, el govern municipal buscarà unes altres entitats financeres, internacionals si és necessari, amb les quals operar. Així ho ha assegurat a l’ACN l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, davant la possibilitat que Caixabank i Banc Sabadell, dos entitats que actualment treballen amb el consistori, traslladen les seves seus socials fora de Catalunya arran la situació política derivada de l’1-O. “Tenim més de 35 milions d’euros de pressupost, catorze en préstecs: estic convençut que amb la quantitat d’ingressos que recollim trobarem ràpidament entitats en l’àmbit europeu entitats que estiguin disposades a ser bancs de referència a Catalunya”, valora. Per a Tomàs, aquestes maniobres són un “error” que les entitats poden acabar pagant car: “si recollim els pressupostos dels 800 ajuntaments implicats en el procés i els altres clients catalans, no se fins a quin punt una empresa s’ho pot permetre”.
    Fa escassos mesos, l’Ajuntament d’Amposta va subscriure amb el Banc Sabadell –que acaba d’aprovar el trasllat de la seva seu social a Alacant- una part important dels tres préstecs per finançar diverses inversions per valor de 5,5 milions d’euros en total. Tot i mostrar-se “molt satisfet” amb els serveis que actualment presten al consistori, entre d’altres, aquesta entitat i també Caixabank -“hi continuarem treballant sempre que vulguin fer país”, ha precisat-, l’alcalde avisa que en el cas que acabin consumant la seva marxa per motivacions polítiques buscaran bancs alternatius, sigui aquí o a l’estranger. Creu que el govern espanyol podria “pressionar” els consells d’administració d’aquestes entitats per forçar la seva marxa de Catalunya per motius aliens als estrictament empresarials. “Això és una cosa que ara probablement no sabrem i no es dirà, però si amb el temps es destapa haurem de prendre la decisió de qui vulgui tenir dins de casa treballant”, ha tancat.