L’Ajuntament de Torredembarra adjudica les obres del carrer de Pere Badia

  Opta per iniciar-les al setembre amb l’objectiu de prioritzar l’activitat comercial

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’Ajuntament de Torredembarra ja ha signat el contracte per a l’execució de les obres del projecte constructiu de reordenació urbanística del carrer de Pere Badia, després que fa unes setmanes s’adjudiqués a l’empresa Infraestructuras Trade, SL per un import de 254.659,18 € (IVA exclòs). Amb l’objectiu de prioritzar l’activitat comercial d’aquesta important via i garantir una execució que minimitzi al màxim l’afectació del trànsit i del comerç, s’ha optat per iniciar les obres el mes de setembre.

  Tal com ha explicat el regidor de Via Pública i Manteniment, Valeriano Pino, en els propers dies s’enviarà una carta al veïnat i als comerciants del carrer per citar-los de cara al mes de maig a una presentació pública del pla d’execució de les obres. D’aquesta manera, podran conèixer els detalls de com es desenvoluparan dia a dia aquestes obres.

  L’àmbit de l’obra inclou tot el carrer de Pere Badia, des de la rotonda d’intersecció amb el carrer dels Garrofers i l’avinguda de Pompeu Fabra a l’est, fins a la intersecció amb el carrer de la Capella i d’Antoni Roig a l’oest.

  Cal recordar que les principals actuacions que es duran a terme són:

  – S’augmentarà al màxim l’amplada de les seves voreres (d’entre 3,50 m i 4,30 m, segons el costat), el que permetrà el pas amb més comoditat, tant per als cotxets infantils com per a persones amb mobilitat reduïda i resta d’usuaris.

  – Es canviarà la seva estètica amb la plantada d’arbres i la instal·lació de mobiliari urbà (bancs, papereres…), tot respectant les terrasses dels bars.

  – Es construiran zones de protecció als passos de vianants i cantonades, fent el carrer més segur, i es canviarà i renovarà tot el paviment, ara força malmès en alguns dels seus trams.

  A més, el tram de via entre el carrer d’Antoni Roig i el carrer dels Filadors esdevindrà d’ús prioritari per a vianants, amb calçada a un únic nivell i urbanització d’una plaça urbana amb circulació rodada molt limitada.

  Tot i que l’actuació comportarà una disminució de les places d’aparcament (aproximadament 15 unitats al carrer de Pere Badia, de les quals 9 es recuperaran al carrer dels Garrofers), per requeriment dels tècnics i del govern municipal, es mantindrà l’aparcament en línia als dos costats del carrer, evitant així que els fums dels vehicles en aparcar perjudiquin les persones que hi caminen. Es mantindran també les zones de càrrega i descàrrega i les places reservades a persones amb discapacitat.

  D’altra banda, cal recordar que aquestes obres no comportaran cap despesa per als residents al carrer (no es giraran contribucions especials).

  Amb totes aquestes millores es consolidarà l’eix comercial del carrer de Pere Badia alhora que esdevindrà una via més segura i amable per als seus residents i usuaris.