L’Ajuntament reforça l’atenció a les persones sense sostre durant el temporal

  En situacions de risc per fred, l'Ajuntament de Reus també fa una crida a les famílies, en especial a les que tenen cura de gent gran i infants, a emprendre les mesures de prevenció particulars que siguin necessàries.

  Imatge de l'Ajuntament de Reus. Foto: Arxiu.

  L’Ajuntament de Reus ha reforçat aquest dimarts 21 de gener, l’atenció a les persones sense sostre, amb motiu del temporal de pluja, vent i baixes temperatures, gràcies a la col·laboració d’un equip de persones voluntàries de Creu Roja i de Protecció Civil. El dispositiu, ha estat coordinat per la regidoria de Benestar Social, a través del Pla Local d’Inclusió Social, i la Guàrdia Urbana, i ha recorregut la ciutat, de 23:00 a 1:00h, per detectar i atendre persones que dormen al carrer.

  Aquesta col·laboració se suma a l’activitat coordinada dels diferents departaments municipals implicats en l’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat per informar la ciutadania d’episodis de risc per fred, i atendre aquelles persones que ho puguin necessitar. En aquest sentit, treballen conjuntament serveis municipals com la Guàrdia Urbana, Emergències i Protecció Civil, Serveis Socials, Brigades Municipals o Salut.

  El servei extraordinari realitzat aquest dimarts amb la col·laboració de Creu Roja i Protecció Civil ha permès atendre una persona que dormia al carrer. Aquest cas se suma al de quatre persones més, als quals des de dilluns s’ha donat resposta amb el dispositiu ordinari de l’Ajuntament, i s’allotgen de manera provisional en una pensió.

  En situacions de risc per fred, l’Ajuntament de Reus també fa una crida a les famílies, en especial a les que tenen cura de gent gran i infants, a emprendre les mesures de prevenció particulars que siguin necessàries.

  Al mateix temps, es recorda a la ciutadania que si es detecta una persona en una situació d’emergència amb motiu del fred, pot trucar al telèfon de Serveis Socials 977010034 o al 092 de la Guàrdia Urbana.

  La col·laboració de la regidoria de Benestar Social amb la Creu Roja i Protecció Civil s’emmarca en el treball conjunt amb les entitats socials que formen part de la xarxa integral per l’atenció de les persones que es troben en exclusió residencial. Així mateix, la col·laboració de la Guàrdia Urbana amb els voluntaris de Protecció Civil s’estén a totes les situacions de prevenció de riscos que poden tenir lloc a la ciutat.