L’Ajuntament preveu construir 32 carrils nous a Barcelona

  L’any passat va augmentar en un 14% el nombre de ciclistes a Barcelona

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’ampliació de la infraestructura ciclista a Barcelona preveu la construcció de 32 nous carrils durant els pròxims mesos. Per seguretat, es prioritzen els carrils unidireccionals i a la calçada. L’objectiu és contribuir enèrgicament a la mobilitat sostenible i activa de la ciutat.

  Durant l’estiu s’executaran 11 actuacions relacionades amb el carril bici, i fins a finals d’any, 21 més. Ara mateix es troben en construcció els carrils bici de les vies següents: c. Josep Garner, c. París, c. Ganduxer, c. Doctor Fleming, av. Pau Casals, c. Esteve Terrades, c. Rio de Janeiro, c. Degà Bahí, c. Sant Antoni Maria Claret – Indústria – Biscaia i c. Sardenya – Ramon Trias Fargas. També s’està construint el carril bici que connectarà Barcelona amb Esplugues de Llobregat. Es pretén avançar cap a un servei de Bicing coherent, connex i complet, i que tots els habitants de Barcelona disposin d’un carril bici a menys de 300 metres de casa seva.

  Per millorar la seguretat de ciclistes i vianants, es prioritzen els carrils unidireccionals, en un únic sentit i en la mateixa direcció que els vehicles, i per la calçada, on ja s’ubiquen el 80% dels carrils existents, per alliberar el pas dels vianants a les voreres. Els últims carrils que s’han traslladat a la calçada han estat, durant aquest estiu, els del passeig de Sant Joan, el passeig de Pujades i la connexió de l’avinguda Diagonal amb el Campus Besòs.

  Impuls a la mobilitat sostenible i activa
  L’any passat va augmentar en un 14% el nombre de ciclistes a Barcelona. “Queda molt camí per recórrer, perquè el nombre d’usuaris de la xarxa de carril bici no para de créixer i s’ha de donar resposta adequadament a les necessitats”, ha remarcat la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal.

  Actualment, a Barcelona hi ha 152 quilòmetres de carril bici. D’aquí a poc més de dos anys s’haurà ampliat la xarxa un 31%, amb l’execució de 26 actuacions. L’objectiu és avançar pel que fa a la mobilitat sostenible, que no contamina, i a la mobilitat activa, que beneficia la salut de la ciutadania.