Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

L’Ajuntament i les associacions de veïns volen millorar la comunicació en un episodi de risc químic

Imatge de la roda de premsa de l’alcalde Pau Ricomà i del conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño. Foto: Mònica Brey

L’Ajuntament de Tarragona s’ha compromès a millorar els canals complementaris d’informació en cas d’emergència química i a implicar encara més el moviment veïnal com a agents referents del conjunt de la població.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño, han comparegut aquest dimarts, en una roda de premsa per valorar la reunió d’ahir al vespre amb els representants de les federacions veïnals, en què es va tractar l’actuació de les administracions després de l’incendi a les dependències de l’empresa Miasa i la percepció de la població.

Ricomà ha subratllat que l’equip de govern “entèn la preocupació veïnal, ja que una situació com la del passat cap de setmana provoca un neguit comprensible i el neguit fàcilment desemboca en desinformació”, però al mateix temps ha remarcat que el funcionament del protocol d’emergències va funcionar perfectament i que les sirenes no es van activar perquè en cap moment va haver-hi risc per a la població.

“L’incendi d’aquest diumenge va provocar l’activació del Plaseqcat i el Pla d’Actuació Municipal en fase d’alerta, que no d’emergència, que és el que activaria les sirenes”, ha recalcat l’alcalde, qui ha recordat l’activació de diferents canals d’informació durant la mateixa matinada i l’enviament, a més d’un centenar de representants veïnals i responsables d’equipaments rellevants, de missatges de veu i correus electrònics informant de l’activació de l’alerta.

Les diferències d’actuacions en cas d’alerta i d’emergència van centrar la reunió d’aquest dilluns amb els representants veïnals. Segons l’alcalde Ricomà, “l’episodi d’aquest cap de setmana ha servit per constatar que hi ha marge per millorar la informació sobre com actuar davant de risc químic”. Fruit de la reunió, l’Ajuntament ha assumit el compromís d’estudiar canals complementaris d’informació a la població i de reunir-se en breu amb els representants de totes les associacions de veïns per aprofundir en el paper d’aquestes entitats com a intermediaris entre l’Ajuntament i el conjunt de la població.

Futures accions

Algunes de les accions que Pau Ricomà ha posat sobre la taula són les següents:

· Estudiar diversos canals d’informació, per tal que tota la població sigui conscient sobre què ha de fer en cas d’alerta. Aquests poden ser canals físics i canals digitals. L’alcalde Pau Ricomà ha parlat de bustiatge als habitatges dels tarragonins i tarragonines, i també de diverses accions durant les festes majors de la ciutat.

· Dur a terme processos educatius a les escoles: realitzar tallers als escolars, per conscienciar-los sobre què s’ha de fer en cas d’alerta.

· Fer protagonistes a les associacions de veïns. Ricomà ha subrallat que aquestes han de ser les fonts intermediàries per explicar als veïns i veïnes com s’ha de reaccionar davant d’un episodi com el del passat cap de setmana. Ricomà s’ha compromès a realitzar reunions als centres cívics.

L’equip de govern continuarà valorant i analitzant la resposta a l’alerta d’aquest cap de setmana conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i el sector químic.
Aquest dimecres, 10 de juliol, a les 8.15 h, hi haurà una Junta de Portaveus per tractar aquestes qüestions amb els represetants dels grups municipals.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Diputació de Lleida tanca el mandat en un Ple marcat pels comiats i l’absència de Reñé

Notícia següent

Un detingut al centre històric de Lleida enxampat in fraganti mentre venia droga

Notícies relacionades