L’Ajuntament homenatjarà l’escultor Julio Antonio

  L’alcalde de Tarragona descobrirà una plaça amb el seu nom acompanyat de la Presidenta de la Diputació i l’alcalde de Móra d’Ebre

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  Imatge de l'escultor ebrenc Julio Antonio.

  L’espai on s’ubica l’escultura del Monument als Herois de 1811 de la Rambla Nova, es denominarà Plaça de l’escultor Julio Antonio, autor del monument, en un acte de reconeixement i homenatge. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, descobrirà la placa demà dissabte a les 12h, acompanyat de la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, ciutat natal de Julio Antonio i l’historiador Antonio Salcedo. 

  Durant l’acte també es comptarà amb la participació de la Banda Unió Musical de Tarragona que interpretarà El héroe muerto, una peça recuperada de l’Arxiu de la pròpia banda i que el compositor Mariano San Miguel, coetani a l’escultor, va dedicar al monument i a l’artista.  

  Monument als Herois de 1811

  Julio Antonio (Móra d’Ebre, 1889 – Madrid 1919) és l’autor d’aquesta escultura, que commemora la gesta dels homes que van defensar la ciutat de Tarragona de les tropes franceses durant el setge de 1811. És considerat el primer monument de caràcter simbòlic de l’Estat espanyol, inaugurat l’any 1931, molt més tard de la seva mort. La dona representa la ciutat de Tarragona i les figures masculines, els seus fills, que han lluitat fins a la mort per la llibertat de la seva ciutat. 

  Aquesta nova plaça commemorarà la figura d’aquest escultor, del qual la Diputació de Tarragona ha impulsat la commemoració del centenari de la seva mort per reivindicar-ne l’obra i la figura.