L'Ajuntament engega una Xarxa de Suport Solidari per a persones amb necessitats bàsiques

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’Ajuntament de Tarragona posa en marxa una Xarxa de Suport Solidari formada per persones que vulguin realitzar accions de suport a d’altres persones que ho necessiten, davant de la situació d’emergència de salut pública i pandèmia ocasionada pel COVID-19.

  La consellera de Ciutadania de l’Ajuntament , Carla Aguilar-Cunill, ha explicat que la Xarxa de Suport Solidari tindrà diferents grups d’actuació en funció de les demandes, per exemple: atenció psicològica amb acompanyament emocional, acompanyament diari per telèfon de persones aïllades, sense xarxa familiar a prop i també tractarà les demandes com anar a comprar menjar o medicines i atenció al benestar animal”.

  Les persones que no tinguin les necessitats essencials cobertes poden trucar al telèfon de l’Ajuntament de Tarragona: 600497887 , i es posarà en marxa el circuit intern per atendre-les. Es derivarà la trucada al grup d’actuació corresponen que contactarà amb els voluntaris que s’encarregaran d’executar la petició i, posteriorment, informaran si s’ha resolt. Cal dir, però, que aquest telèfon no és per atendre consultes, únicament és per atendre demandes bàsiques.

  La posada en marxa de la Xarxa de Suport Solidari ha estat possible perquè el darrer cap de setmana, l’Ajuntament va fer una crida a la ciutadania per donar suport a persones vulnerables en l’emergència provocada pel Covid-19 i poder fer-li front.

  La consellera de Ciutadania, Carla Aguilar-Cunill, ha explicat que “en un primer moment vam fer una crida per a persones que volguessin col·laborar per conèixer les iniciatives solidaries que ja s’estaven duent a terme al municipi. Volem destacar la resposta tant positiva per part de tothom, les nombroses mostres de solidaritat que hem rebut indiquen que tenim una ciutadania activa i solidaria”.

  Les persones que vulguin participar en la Xarxa han de formalitzar la inscripció en un formulari inclòs a la web de l’Ajuntament. La borsa de persones solidaries s’obrirà i es tancarà, segons les necessitats de cada moment. https://www.tarragona.cat/centrescivics/voluntariat

  La Xarxa de Suport Solidari prestarà els serveis amb el màxim de protecció possible, tant per a les persones del grup d’acció, com per les persones amb necessitats que s’han de cobrir.

  D’altra banda, assenyalar que la Xarxa contactarà amb les iniciatives solidaries que es van registrar quan es va fer la crida, i els hi prestarà el suport que calgui.

  L’horari d’atenció del telèfon de la Xarxa Solidaria de Suport, 600497887, és el següent:
  De dilluns a divendres, de 8 del matí a les 20 hores.
  Dissabtes, de 9 a 13 i de les 16 a les 18 hores.