L’Ajuntament de Torredembarra estudia mesures per reduir la sinistralitat viària

  Aquest migdia ha tingut lloc la Junta Local de Seguretat

  L’Ajuntament de Torredembarra es planteja modificar el Pla Local de Seguretat Viària amb l’objectiu de reduir la sinistralitat després que el darrer any hagin augmentat els accidents de trànsit en un 12,5 % (passant dels 127 accidents el 2016 als 143 el 2017). Al mateix temps, però s’han vist reduïts els fets delictius coneguts en més d’un 8%. Aquestes són algunes de les dades més destacables que s’han tractat en la Junta Local de Seguretat que s’ha celebrat aquest migdia a Torredembarra amb la participació de l’alcalde, Eduard Rovira; el director dels Serveis Territorials d’Interior de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Joan Carles de la Monja; la subdirectora general de coordinació de Policia de Catalunya, Begoña Curto; el regidor de Governació, José García, i comandaments de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Nacional i Protecció Civil de Torredembarra.

  El sotsinspector cap de la Policia Local, Miguel Ángel Marchal, ha ressaltat que cal fer una reflexió en el marc del Pla Local de Seguretat Viària, en la línia del que ja s’està fent en el Pla de Mobilitat, que permeti reduir els accidents. Tot i així, ha celebrat que no hi hagi hagut cap víctima mortal en tram urbà.

  Pel que fa als fets delictius, l’inspector cap de l’Àrea Bàsica Policial del Tarragonès dels Mossos d’Esquadra, Vicenç Lleonart, a part de la reducció del fets delictius coneguts en el darrer any, també ha destacat la reducció en gairebé un 50% dels robatoris amb violència i intimidació.

  L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha comentat que durant la Junta de Seguretat també s’ha explicat que la futura comissaria dels Mossos es troba en la fase d’adjudicació de la redacció del projecte. En relació a l’arribada de la comissaria i de les relacions entre Mossos d’Esquadra i Policia Local, l’alcalde ha apuntat que caldrà debatre com es coordinaran els dos cossos policials. En aquesta línia, el regidor de Governació, José García, ha exposat que l’actual conveni de col·laboració és de fa deu anys i que s’haurà d’adaptar a les necessitats actuals.
  Una altra qüestió que s’ha treballat en l’esmentada Junta ha estat el Pla de Seguretat dels Jocs Mediterranis 2018.