L’Ajuntament de Tàrrega destina més de 21.000 € per la nova vegetació al tram urbà de l’Ondara

    L'acció mediambiental forma part de l'arranjament dels danys causats per la riuada registrada el novembre de l'any 2015

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    L’Ajuntament de Tàrrega ha dut a terme una plantada de vegetació al tram urbà del riu Ondara amb centenars de nous exemplars d’arbres i arbustos. Són espècies vegetals de ribera, presents en hàbitats fluvials, que vénen a enriquir el patrimoni natural de la llera. Entre altres, s’han plantat varietats de freixes, salzes, àlbers, ginestes, heures i ullastres. Es tracta d’una intervenció mediambiental que forma part de l’arranjament dels danys causats per la riuada registrada el novembre de l’any 2015. L’actuació s’ha acompanyat de la instal·lació de xarxes d’irrigació per degoteig i la neteja de talussos. Tot plegat ha suposat una inversió de 21.477 euros.

    El regidor de Medi Ambient, Josep Castelló, ha assenyalat que el projecte d’arranjament de la llera, a més de reparar els desperfectes de la riuada, inclou també diverses accions ecològiques a favor de la biodiversitat i el paisatge, com és el cas de l’esmentada plantada. L’acció, supervisada per tècnics mediambientals, s’ha consensuat també amb el Grup d’Ecologia i Medi Ambient (GEMA) de la capital de l’Urgell. En aquest sentit, l’entitat havia reclamat una major presència de vegetació per millorar l’entorn ecològic del riu al seu pas per Tàrrega.

    El segment on s’han realitzat les darreres plantades s’estén des del pont de la C-14 fins a l’inici de la via verda en direcció al Talladell, dins el nucli urbà. D’altra banda, i tal i com s’informà, la Regidoria de Medi Ambient ha sembrat herba pradenca al tram de llera comprès entre el pont de la C-14 i la passarel·la de vianants del Raval de Sant Agustí. L’aplicació d’aquesta varietat evitarà l’erosió de la riba alhora que permetrà el posterior establiment d’herbes autòctones. Al mateix temps es continuarà eradicant la presència de canya americana, considerada de caràcter invasiu.