L’Ajuntament de Tàrrega contracta 4 joves en el marc del programa Garantia Juvenil de foment de l’ocupació

    Treballen en projectes municipals de la Regidoria d’Acció Social que potencien la igualtat de gènere, el voluntariat, l’educació i la formació

    L’Ajuntament de Tàrrega s’ha adherit a una nova edició del programa ocupacional Garantia Juvenil, una iniciativa que vol reduir l’atur i promoure la contractació laboral entre la gent jove. En aquest marc, el consistori ha contractat 4 joves d’entre 27 i 28 anys d’edat per un període de mig any en règim de pràctiques desenvolupant diverses tasques a la Regidoria d’Acció Social, Treball i Família. Es tracta de persones titulades que d’aquesta forma milloren les seves aptituds i competències en la pràctica laboral. Els joves, que treballen a jornada completa, duen a terme diferents projectes: redacció de plans d’igualtat de gènere; creació d’un punt de voluntariat; coordinació d’accions i reforç de xarxes socials del Centre de Formació La Solana; o la continuïtat de l’àrea d’educador/a de carrer (que du el nom de “Sabates de carrer 2.0”).

    Les persones beneficiàries del programa Garantia Juvenil han d’estar donats d’alta com a demandants d’ocupació i han de tenir estudis universitaris, cicles formatius de grau superior o mitjà o certificats de professionalitat. L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha destacat l’experiència laboral que els joves participants adquireixen gràcies a l’esmentat programa, fet que els pot obrir noves portes dins el mercat laboral en el futur. Val a dir que la Regidoria d’Acció Social, Treball i Família desenvolupa durant l’any altres iniciatives d’ocupació juvenil, principalment mitjançant el Centre de Formació La Solana.