L’Ajuntament de Tarragona renova l’enllumenat del carrer Unió

  El cost de la millora va a càrrec de l’empresa que s’encarrega del manteniment de l’enllumenat públici finalitzarà a finals de gener

  El carrer Unió està immers en la renovació de tot el seu enllumenat públic. Aquesta actuació s’emmarca dins de les millores de l’actual contracte de manteniment de l’enllumenat públic i ornamental de Tarragona, per tant, no tindrà cap cost afegit pel consistori.

  L’enllumenat d’aquesta instal•lació està format per dos tipus de punts de llum. Per una banda, es troben els punts de llum triples formats per una lleixa clàssica d’on pengen tres lluminàries clàssiques. Des de fa dos anys, la conselleria d’Espais Públics continua amb la campanya de substitució de làmpades de vapor de mercuri d’alta pressió per altres tecnologies més eficients i que compleixin amb la normativa vigent de protecció contra la contaminació lumínica. El Decret 190/2015, de 25 d’agost, de desplegament de la Llei 6/2001, de 31 de Maig, d’Ordenació ambiental de l’enllumenat per a la protecció del medi nocturn indicava que havia de cessar el funcionament de qualsevol element d’instal•lacions exteriors d’enllumenat que estiguin formades per làmpades de vapor de mercuri d’alta pressió abans del 31/12/2016. Per aquest motiu, només en un any ja ha canviat 698 làmpades de vapor de mercuri.

  “Donades les especials característiques dels fanals del carrer Unió i amb l’objectiu de mantenir l’estètica existent, s’ha optat per una restauració completa i l’adaptació de les lluminàries existents a tecnologia LED”, explica el conseller d’Espais Públics, José Luis Martín.

  En una primera fase, que es va iniciar a principis de novembre, es van retirar 18 lluminàries existents de forma alternada a cada conjunt. D’aquesta manera no es retirava el fanal sencer, tot i que en durant uns dies restavasense alguna de les lluminàries. En 15 dies es retornaran els globus lumínics restaurats i totalment adaptats a LED. La substitució d’aquests punts de llum històrics s’ha realitzat en horari nocturn per tal de minimitzat l’afectació sobre la circulació d’un vial tan transitat com aquest. Aquesta operació es repetirà fins a finals de gener, quan acabi la renovació de tots els fanals.

  Finalment, recordar que hi ha un telèfon de 24 hores per emergències en l’enllumenat públic 900 13 13 96.