L’Ajuntament de Tarragona licitarà la reconstrucció del circ romà de la Plaça Sedassos

  L'empresa contractada inicialment no va enllestir els treballs, aturats des del juny del 2018

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Tram de grades del circ romà de la Plaça dels Sedassos. ACN.
  L’Ajuntament de Tarragona haurà de tornar a licitar part de les obres de recuperació i integració urbanística de les escales del circ romà a la plaça Sedassos. L’empresa escollida inicialment, Grupo Tecno Conrad SL, no va acabar els treballs, que estan aturats des del juny del 2018. Per poder fer un nou concurs, el consistori ha hagut de resoldre el contracte amb la constructora, un tràmit que ja s’hauria enllestit, segons ha explicat a l’ACN el conseller de Patrimoni de Tarragona, Hermán Pinedo. Ara caldrà fer una nova licitació perquè una altra empresa finalitzi els serrells que manquen de l’obra. A banda, el consistori es planteja obrir un procés participatiu entre els veïns i comerciants per decidir quin ús es dona a l’espai.
  Segons ha detallat Pinedo, a grans trets tan sols falta pintar la fusta de les noves escales, acabar-ne un parell i posar un punt de llum. Tot plegat no hauria de tardar més de dos o tres setmanes un cop s’hagi escollit la nova empresa. Un tràmit que sí que pot allargar-se unes setmanes més, per qüestions administratives.

  Després, Pinedo es planteja obrir un procés participatiu entre els veïns i comerciants de l’entorn per decidir quin ús se li dona. L’estètica de l’obra va generar polèmica entre la ciutadania per l’impacte visual que té sobre el monument romà. A banda, el consistori va anunciar que instal·laria càmeres de videovigilància per evitar actes incívics, un aspecte que l’actual conseller de Patrimoni valorarà.

  El Grupo Tecno Conrad SL va guanyar el concurs per fer l’obra a finals del 2016 amb una oferta d’uns 64.000 euros per sota de l’import de licitació, que ascendia a 242.000 euros. Fins ara la intervenció ha costat un cost d’uns 194.000 euros, un 75% dels quals han estat subvencionat pel ministeri de Foment a través del programa de l’1,5% Cultural.