L’Ajuntament de Reus contracta 63 persones amb el programa Treball i Formació

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Imatge de l'oficina de treball. Foto: Cedida

  L’Ajuntament de Reus ha contractat 63 persones en el marc de Treball i Formació, el programa subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, destinat a la contractació de persones en situació d’atur. Les persones contractades, totes a jornada completa, s’han incorporat des de finals de desembre, i desenvoluparan tasques en diversos departaments municipals: Serveis Socials, Educació, Oficina Municipal d’Escolarització, Biblioteca, Participació, Relacions Cíviques, Salut Pública, Esports, Arxiu, Oficina d’Atenció Ciutadana, Servei d’Atenció i Informació al Contribuent, Recursos Humans i Brigades.

  El SOC subvenciona els contractes de treball d’una durada de 6 o 12 mesos a jornada completa, així com les accions formatives a realitzar de forma obligatòria durant el contracte i dins de l’horari laboral. També subvenciona, si escau, les accions de coordinació i suport tècnic d’una durada de 12 mesos a jornada completa.

  Els contractes són en quatre línies del programa:

  • Accions d’experiència laboral i accions de formació adreçades a persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni ajuts. En aquesta línia, l’Ajuntament ha realitzat 21 contractes de 6 mesos i 11 contractes de 12 mesos.
  • Accions d’experiència laboral i accions de formació adreçades a persones inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya com a demandants d’ocupació no ocupades, destinatàries de la renda garantida de ciutadania. En aquesta línia s’han realitzat 14 contractes de 6 mesos i 5 contractes de 12 mesos.
  • Accions d’experiència laboral i accions de formació adreçades a dones en risc de caure en situació d’atur de molt llarga durada no perceptores de prestació per desocupació o subsidi, ni d’ajuts o a dones en situació d’atur inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades, víctimes de violència de gènere. En aquesta línia s’han realitzat 10 contractes de 12 mesos.
  • Accions de coordinació i suport tècnic. En aquesta línia s’han atorgat 2 contractes.