L’Ajuntament de Mollerussa dota amb 200.000 € la convocatòria per rehabilitar edificis

    Els edificis estan inclosos en el Pla de Barris. El consistori preveu aprovar en el Ple de dilluns les bases que inclouen reformes fetes des de l'1 de gener del 2017 i fins el 31 d'agost de l'any vinent

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
    L’Ajuntament de Mollerussa té previst aprovar en el proper ple ordinari que se celebrarà dilluns les bases per l’atorgament de subvencions per a la rehabilitació d’immobles inclosos dins l’àmbit del Pla de Barris. La dotació d’aquesta convocatòria serà de 200.000 euros i inclourà les obres fetes i justificades des de l’1 de gener del 2017 fins el 31 d’agost del 2018, segons ha explicat aquest divendres l’alcalde Marc Solsona. El consistori ja va obrir a finals del 2013 una primera convocatòria en aquest sentit, que en aquella ocasió va estar dotada amb 60.000 euros i es va acabar ampliant a 113.00 euros per donar cobertura a les sol·licituds presentades. A banda d’aquest punt, el Ple de l’Ajuntament de Mollerussa també debatrà una modificació de crèdit per un import total de 145.000 euros, així com també la contractació d’un crèdit de 200.000 euros per a Fira de Mollerussa, entre altres qüestions.
    La convocatòria per rehabilitar edificis inclosos en el Pla de Barris està oberta a totes les persones propietàries o llogateres quan l’ús predominant sigui edifici d’habitatges i l’antiguitat de l’immoble superi els 15 anys, excepte si l’ajuda és per eliminar barreres arquitectòniques. La convocatòria preveu diferents conceptes i quanties segons el tipus d’obra a realitzar. Així, per fer obres de millora de les condicions d’accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques, requisit en el qual no es té en compte un antiguitat mínima de l’edifici sinó les necessitats dels ocupants o l’adaptació a la normativa tècnica, la quantia màxima a subvencionar serà del 50% del preu de mercat sempre que no superi els 4.000 euros.

    Pel que fa a les obres de rehabilitació d’elements comuns o cobertes també s’han previst diferents quanties en funció de si el que es fa es solucionar patologies estructurals, si s’impermeabilitza la coberta o si el que es fa és un manteniment amb la substitució d’elements en mal estat. També es preveuen ajudes per l’adequació d’instal·lacions de gas, electricitat, aigua i sanejament, així com també per rehabilitar façanes ja sigui esmenant deficiències de seguretat o recuperant-les amb l’arrebossat o pintant-les.