L’Ajuntament de Constantí aprova dos convenis per a la millora urbanística del municipi

  El projecte serà licitat i executat per la Generalitat de Catalunya i tindrà un cost de 3,1 milions d'euros

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  El Ple de l’Ajuntament de Constantí, en sessió Ordinària celebrada aquest dijous 9 de març, va aprovar 2 convenis urbanístics entre el Departament de Territori i Sostenibilitat, l’Ajuntament de Constantí i les empreses Tradilo Inversiones i Iosa Inmuebles ubicades al Polígon Industrial, respectivament; a més del consorci de la Zona Franca, per a l’execució de dues rotondes i un pas elevat d’accés al Polígon Industrial a través de la carretera TV-7211 (Constantí- Reus).

  El projecte que no tindrà cap cost econòmic per l’Ajuntament de Constantí, serà licitat i executat per la Generalitat de Catalunya. El cost total és de 3,1 milions d’euros i s’executarà en dues fases, la primera fase amb un cost de 283.000 euros, i la 2a fase 2.887.443 €.

  La 1a Fase, que serà la més immediata, suposarà la creació d’una primera rotonda, i es preveu executar durant aquest any vinent. La 2a Fase, més a llarg termini, permetrà la construcció d’una segona rotonda amb ramals elevats d’accés i la construcció del pas a nivell.

  Es preveu un creixement important de l’activitat en aquesta zona del Polígon, amb la implantació de diverses empreses. Una part de les obres serà finançada per les empeses que tenen els dos terrenys que es beneficiaran de les millores, Tradilo Inversiones i IOSA Inmuebles, així com el Consorci de la Zona Franca de Barcelona.

  L’alcalde de Constantí, Òscar Sánchez, va destacar la importància d’aquest projecte per al municipi en el sentit que permet “una millora de l’accés al Polígon industrial, i facilita la creació i implantació de noves empreses que suposaran la creació de nous llocs de treballs i un increment de l’activitat econòmica, i a més permetrà la recepció de zones verdes i nous equipaments”. A més, l’alcalde va subratllar que “el projecte no té cap cost econòmic per l’Ajuntament”.