L’Ajuntament de Barcelona redueix la multa per als vehicles que entrin a la ZBE

    Els conductors que hagin d'entrar durant un temps concret per motius mèdics quedaran exempts de la restricció

    Pla d'un cotxe.
    El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha explicat que la multa mínima per als vehicles contaminants que entrin a la Zona de Baixes Emissions (ZBE) serà de 100 euros finalment en lloc de 200. Ho ha anunciat en una entrevista a Betevé, després d’estudiar les al·legacions presentades i avaluar la qüestió amb altres municipis afectats per aquesta mesura. La sanció afecta motos i vehicles de mercaderies de menys de 3,5 tones. A més, els conductors poden tornar a ser multats si en 90 minuts no han sortit de la ZBE. Els vehicles que hagin d’entrar a Barcelona durant un temps concret per motius mèdics quedaran exempts de la restricció.
    En cas d’urgència, es podrà demanar un permís especial abans d’agafar el vehicle. Si malgrat tot es rep una multa, es podrà revertir justificant que es va demanar el permís abans d’utilitzar-lo.

    El govern municipal està estudiant el peatge d’entrada a Barcelona. “Pot ser una mesura que ajudi a revertir el mal ús de la mobilitat a Barcelona i traslladar la gent cap al transport públic”, ha dit Badia, que ha afegit que aquesta mesura hauria d’anar acompanyada d’una millora de la xarxa de Rodalies i d’una millor freqüència dels Ferrocarrils de la Generalitat.