L’Ajuntament de Barcelona destina més de 400.000 € per a la ‘superilla’ de Poblenou

  El Grup Demòcrata demana la concreció dels contractes i denuncia que aquesta prova pilot és un "pou sense fons"

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’Ajuntament de Barcelona ha invertit 409.000 euros en la prova pilot de la ‘superilla’ del Poblenou, un projecte que ha provocat les queixes d’alguns veïns i comerciants. Al marge d’això, està prevista una inversió d’1,2 MEUR més, dels quals 1.097.000 euros es corresponen amb la licitació del tram del carrer Almogàvers entre Roc Boronat i Llacuna, que es reurbanitzarà en el marc de les actuacions de l’eix Pere IV. El Grup Municipal Demòcrata ha demanat la concreció dels contractes que ja s’han adjudicat i ha denunciat que aquesta prova pilot és un “pou sense fons”. “409.000 euros en pintura trobem que és un sense sentit”, ha conclòs el regidor Jordi Martí.

  El govern municipal ha gastat des de principis de setembre una mica més de 400.000 euros en actuacions a la ‘superilla’ del Poblenou, algunes a petició dels veïns per solucionar problemes que s’han anat detectant en posar en marxa la prova pilot.

  D’aquesta quantitat, el 32% s’ha destinat a suport tècnic, el 29% a senyalització i el 22 a pavimentació. L’11% restant s’ha gastat en arbrat i el 5% en mobiliari urbà.

  A més, estan en curs actuacions per valor d’1,2 MEUR més, la majoria dels quals per urbanitzar un tram del carrer Almogàvers.

  El Grup Demòcrata ha reclamat la concreció d’aquests contractes i ha tornat a demanar la retirada d’aquesta prova pilot, tot remarcant que es va posar en marxa al setembre passat sense avisar suficientment els veïns i comerciants.

  “Això és una prova pilot i van fent i van adjudicant contractes menors en base a les idees de bomber que estan tenint a cada moment, és com un pou sense fons”, s’ha queixat Jordi Martí, que ha acusat el govern de fer un “mal ús dels recursos públics”.

  Martí ha augurat que tots els contractes seran menors, “fraccionant la despesa perquè passi inadvertida”, i que alguns s’hauran adjudicat a “empreses amigues del govern”.

  El regidor ha denunciat que el govern no li ha facilitat encara els contractes que va sol·licitar dimecres passat durant la comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat. “Això ens fa suposar que estem davant d’un xurro encara més gran del que imaginàvem”, ha conclòs.